22.07.2014

#Trænafestival

Vi var klare for Trænafestivalen, vi fire fra NU-lokallaget. I Bodø svetta vi i hjel; lette etter skygge og spiste tre is hver. Chalotte og jeg spanderte en Subway-meny på ei tiggerjente*, Chalotte shoppa med meg på slep, også la vi oss på en sofa utenfor en café for å sove. Ja, også handla vi litt mat. Hurtigbåten tok oss dessverre inn i tåka, og etter 14 timers reise var ikke stemninga så fantastisk.

Men hallo, hvorfor være grinete på festival? Etter ei kort søppelplukke-vakt, fikk jeg meg endelig litt søvn. Med ørepropper og øyebind, gjorde det ingenting om festivalen fortsatte utenfor hall-døra. Partyteltet vårt ga oss litt ro, og etter ei god natts søvn var vi klare for søppelsortering og musikk. Vi dro nemlig til Trænafestivalen for å være frivillige. Og jeg angrer ikke!Vi fikk gratis reise, opphold, festivalpass og føde hele helga. (Jeg smakte hval for første gang. Ikke 100% fan, men ikke stygt heller). Og det for ca 15 timers søppel- og ølboksplukking i løpet av helga. Chill jobb! Vi fikk snakke med artister, andre frivillige og masse festivaldeltakere. Også fikk vi se alle de artistene vi ville se. For min del var dette blant annet Hekla Stålstrenga, Ingeborg Oktober, Ida Maria og Oscar Danielson. Ingen nedtur, altså! Etter hver konsert var det et hav av ølbokser, men om man plukker mens man danser, så er det egentlig ganske skøy.Jeg hadde forventa en annen type festival enn det jeg kom til. Gjennomsnittsalderen var mye høyere enn de 19 årene jeg trodde på, og festivalen var så sykt gjennomført. De hadde frivillige i alle slags roller, og alt var sydd sammen og klaffa så fint. Infoboder, seriøse vakter, god mat; topp stemning! Også kom sola opp, da, så jeg kunne gå barfot og i maxi-kjolen min. Fikk til og med komplimenter på de fine, naturlige skoene mine! Etter det var det lange kvelder med sol, musikk og flotte folk. Vi gikk rundt i campene og snakka med fulle mennesker mens vi plukka søppel. Også spiste vi godteri tre dager i strekk.Se hvem jeg møtte på Træna, da, folkens: Ingvild! Hun er akkurat som hun framstår på internett: søt, snill, snakkesalig, romantisk og flink med ord. Bare for å nevne noe. Det eneste som overraska meg, var at hun er høyere enn hun var i hodet mitt. Men jeg tror det kan komme av at jeg automatisk regner med at alle er på min høyde... Vi spiste is og snakka i sola, også sto vi fremst på konsert og smilte sammen. Fint, så absolutt!Veldig kule fire dager med fri fra betalt jobb, også kom jeg hjem med meget solbrente skuldre. Men det hører til solfylte dager i en gingers liv! Chalotte er en god reisevenn, jeg hadde det gøy!

* Hun sa takk, rista på koppen og spurte etter penger. #SkuffaSiv. Jeg har lært at det faktisk finnes folk som kanskje ikke er så fattig som vi tror. Men jeg er fremdeles ikke en av dem som vil gjøre tigging ulovlig - fordi det finnes folk som trenger hjelp, selv om noen er skikkelig douche.

10 kommentarer:

 1. Æhhh for et helt fantastisk innlegg!!!!! Måtte smile og smile mens jeg leste... <3 Tenk så herlig vi hadde det, for et sted, for en øy, for en festival! Må tilbake..bare må!! Og så fint du framstiller meg, helledussen... *sukk* Så heldig jeg er! Du er awesome! <3

  Stor klem!

  SvarSlett
 2. Å, må jo svare på de herlige kommentarene dine (glemmer det hele tiden, huff)

  Haha, oh yes! Gjett om jeg ble glad da jeg PERSONLIG fikk tilsendt boka hennes, med underskrift og "lykke til med skrivinga"- herregud.. *inspirert* :-D Dessuten..det er virkelig en av de fineste bøkene jeg har lest, Italia, liksom... bare les den, vær så snill, les den! <3

  Ja!! Tommel opp for hele pakken :D Men det e fantastisk at nån også vil vær frivillige - det trengs BESTANDIG! Go girl!

  SvarSlett
 3. Lol, glemte å si TUSEN TAKK for all skryt, det varmer sånn! Får så lyst til å skrive at jeg nesten blir gal...

  <3

  SvarSlett
 4. Så smart å melde seg som frivillig! Trænafestivalen virker så god - om du skjønner... :-)

  SvarSlett
 5. Frivillig er ganske greit :) Var frivillig under Sommerfesten på Giske i forfjor, ganske greit :)

  SvarSlett
 6. Herlig måte å tilbringe en festival på tror jeg.-) En opplevelse :-) hørtes veldig koselig ut :-) Kos deg videre -)

  SvarSlett
 7. Så lurt! Jeg har ønsket å delta på festivalen i mange år, og enda ikke kommet meg sålangt.. Oldemoren min kom fra Træna, og jeg har hatt lyst å besøke øya since forever. Nå må jeg virkelig sparke meg selv i rompa og komme meg dit! Det ser jo helt nydelig ut.

  SvarSlett
 8. haha, sånn var det da jeg møtte EventyrEirin også! Hun var mye kortere enn hun var i hodet mitt, og jeg høyere enn jeg var i hennes (mener jeg å huske). Jeg regner tydeligvis også alltid med at folk er på min høyde - noe som er litt urealistisk siden jeg er 1,78...haha :)

  Det høres kjempedigg ut med festival, må jeg si. Også eelsker jeg det håret ditt. Det ER SÅ FINT!

  SvarSlett
 9. En vakker dag SKAL jeg på Træna-festivalen! Må bare øve meg på å sove i telt først, ehe...

  Håper du har en fin sommer, Siv :-*

  SvarSlett
 10. Så kult at dere dro som frivillige! Var sikkert en kjempeopplevelse :)
  Alltid morsomt å møte folk fra internetten også.

  SvarSlett