11.05.2014

Russen Siv

Tenk. Jeg er snart ferdig med VGS. Det er snålt. Selv om det er naturlig, og det ikke føles rart å være russ på noen som helst måte. Det som er finurlig, er å se tilbake på gamle blogginnlegg. Å være russ to år etter mine funderinger over russen Siv. For jeg tenker akkurat det samme - jeg er enda samme jenta. Og det sjokkerer meg litt, for det blogginnlegget der kunne jeg liksågodt ha skrevet i dag.

Jeg drikker enda ikke. Bare fordi jeg ikke har lyst. Også her mener jeg det samme som for to år sia. Jeg har det gøy uten; berusa på livet er minst like gøy som berusa på alkohol! Takk og pris for at jeg har klassekamerater som forstår og godtar det.

Men russetida er så mye mer enn alkohol og sex! Den handler om å gjøre ting sammen med dem du har gått på skole med i så mange år. Om å være sosial. Utfordre seg selv, dumme seg ut, uten at det går ut over andre. Dra på utflukter, krype på plasser du ellers ikke kryper, være litt frampå og teste grenser. Russen er en uniformert gjeng. Man står samla mot alle andre - mot kidsa og mot de voksne. Og om man gjør noe som person, med buksa på, gjør man det som russ. Både på godt og vondt.Refleksjoner til side (selv om det er lenge siden jeg har reflektert over noe som helst skriftlig, og derfor er det ekstra stas å se gamle blogginnlegg). Jeg er russ, og jeg tar russeknuter, med mål om å ta så mange som mulig. Endelig åpner det seg muligheter i fleng til å være übersosial, og snart starter det neste store kapittelet i livet mitt. Men det kan vi komme tilbake til. Akkurat nå er jeg rød ei stund til!

Forresten, må nesten vise dere russe-vippene som jeg har pimpa opp bilen med! Granma gir de beste bursdagsgaver!


17 kommentarer:

 1. Kos deg videre i russetida og artig bilde av deg og bilen :)

  SvarSlett
 2. Hahaha, liker øyevippene. Og jeg er selvfølgelig helt enig med deg - bestisSiv! Jeg ELSKA at alt var unnskyld fordi man hadde på den buksa! :D

  SvarSlett
 3. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver - selv om jeg tross alt konsumerte en del alkohol da jeg var russ. Men det viser jo egentlig bare at det er stemningen og fellesskapet og den skumle/fine overgangen som er hovedsaken, ikke hvor mye alkohol man velger å drikke eller ikke drikke. Kos deg videre:)

  SvarSlett
 4. Håper du koser deg masse i russetida! Nyt siste uka i den røde buksa :D

  SvarSlett
 5. Haha, digger øyevipper på bil!
  Flott at du koser deg i russetiden :-)

  SvarSlett
 6. Jeg drakk heller ikke noe i russetida, men hadde det likevel supert! Det beste med den tida er jo at man kan gjøre alt mulig rart med de folka man trives best sammen med :) Håper du koser deg masse den siste uka og tar masse knuter!

  SvarSlett
 7. hihih! sinnsyk nais vipper til bilen hahahhaha! Russ er gøy og kult. Jeg var stortsett syk hele russetia mi så jeg drakk ekspesjonelt lite, men hadde egentlig gnakse knall, og er så enig med deg at det er fullt mulig å ha det gøy uten å drikke! Synd at det er så få som er klar over det!
  Hihi! søt russ. Nonstop er den beste sjokoladen (hahah, sånn serjøst, skikkelig guilty pleasure, type jeg ikke sier til noen at jeg egentlig elsker) så da er vel du den beste nonstopsiv? :D

  SvarSlett
 8. Du er jo inne i en kjempegøyal tid nå! Og du har helt rett i det du skriver om at at russetiden er så mye mer enn bare sex og alkohol. Dessverre er det jo ikke alle som tenker slik... Kjipt på demmes vegne. Fellesskapet man får som russ er jo bare helt herlig da! Kos deg masse i denne tiden :D

  Kult med de øyenvippene til bilen btw ;D

  SvarSlett
 9. Russetiden er jo veldig mye mer enn sex og alkohol! Det er samhold med de du har gått i klasse med i 3 år og feiring av at du snart er ferdig med 13 års skolegang :) Føler meg veldig gammel nå siden det i fjor var 10 år siden jeg var russ, hehe. Men det føles ikke så lenge siden!
  Kos deg masse :) Det fortjener du!

  SvarSlett
 10. Det du skriver om samholdet er så utrolig bra og jeg husker så godt at jeg kjente på det samme da jeg var russ :) Dessverre havner samholdet og de gode tingene ofte i skyggen for de dårlige tingene når det kommer til hva media setter lyset på. Men kos deg de siste dagene, det er lov å feire nå!

  SvarSlett
 11. Det gleder virkelig mitt voksne(i alder hvertfall) hjerte at du har klassekamerater som forstår at ikke alle har behov for å drikke! Skulle ønske at den smarte delen av meg også kunne forstå det når Viniva titter frem :-p

  Kos deg videre de siste dagene som rødruss, du :-* Og lykke til med alt skolestæsjet også!

  SvarSlett
 12. Haha! Fantastisk med vipper på bilen! Nyt russetida, eg kjøyrde også utan alkohol og det er like kjekt som noko anna! You go!

  SvarSlett
 13. Det er veldig fint at de tar deg med selv om du ikke drikker. For en kan ha det like gøy uten alkohol, og det synes jeg er litt viktig. Elsket vippene på bilen, også får du ha en superfin russefeiring frem til 17 mai.

  SvarSlett
 14. Åh de var søte da;) Herlig russebil;)
  Fikk aldri oppleve russetiden da jeg var lærling.. litt kjedelig...men men

  SvarSlett
 15. Finfint innlegg Siven vår! Synes tida har gårr så fort jeg, tenk at du er straks ferdig da =D Neste steget ja, hmm.. Husk at det også er kjærestegaranti her i byen ;) Og bilen din ble jo sååå lekker atte - hot girls ;)

  SvarSlett
 16. Så fint å lese innlegget! Du er god du :)
  Og så håper jeg at russetiden din var fantastisk, det er en once in a lifetime greie som virkelig skal nytes til det fulleste (baha ja ironien) og så skal man være litt glad når den er over for da er man så sliten etter uker med full rulle :D

  SvarSlett
 17. Haha, for noen søte vipper på bilen din! :-D Er helt enig, russetiden er mye mer enn sex og alkohol, skulle ønske flere skjønte det, slik som du gjør :-) Lillebror var russ i år han og, og han var ikke edru hele russetiden for å si det slik... Men, han er jo 18, så han har jo lov til å gjøre det han vil også da :-)

  SvarSlett