30.05.2014

Growing up

Det er rart hvordan man legger vekt på forskjellige ting på ulike stadier i livet. For knappe tre år siden, ville jeg helst at folk skulle kjenne meg som venstrehendt, blogger, ginger, skotte, McFlyer og lesehest, blant annet. I dag er alle disse deler av meg, men ikke det jeg vil introdusere meg selv som, eller legge hovedvekt på som viktige elementer av meg som person.Et individ er aldri fragmenter. Det er ikke bare det du ser på skolen eller på treningssenteret som gjelder. Ikke det du ser på butikken heller. Vi er alle så utført og proppet av hendelser som sammenlagt utgjør en persons karakteristikk. Selv har jeg opplevd så mye, møtt så mange, sagt så mangt. Det er vanskelig å skilte dette på en utført måte, uten å vise bare fraksjoner av seg selv.I dag ville jeg sagt at jeg er politisk aktiv. At jeg er miljøaktivist. Feminist. Og at jeg liker å le. Være ute i det fri, i aktivitet. At jeg lager videoer. Og at jeg liker å reise og være med folk. Jeg føler det gir et helere bilde enn det jeg brukte som ung. Da var det bare det jeg var, helt konkret som jeg syntes var kult. I dag er det mer det jeg er som menneske. Det som interesserer meg. Det som får meg til å rulle om dagene.At jeg er ginger ser jo alle. Hvorfor skal jeg poengtere det da? Om jeg er venstrehendt eller ikke er ikke lengre så viktig. Jeg liker enda å lese, selv om jeg ikke har lest noe siden oktober. Alt er enda en del av meg, men hva som er viktig i livet mitt har forandret seg de siste årene. Litt uten at jeg har lagt merke til det. Jeg lurer på om det har noe å gjøre med det de kaller "growing up".
/ Bildene er linket.

14 kommentarer:

 1. JEG ER OGSÅ VENSTREHENDT!!!! haha

  SvarSlett
 2. Dette er noe jeg stadig tenker på FAKTISK - bare for litt siden skreiv jeg jeg noe i notatblokka mi som ble hetende "Glitter og fragmenter". Vi legger alltid igjen litt glitter og fragmenter av oss selv uansett hvor vi går(var "budskapet med det, haha! :-p)

  Men det er viktig å huske, som du skriver her, at på bakgrunn av observasjoner av fraksjoner, kan man ikke vite ALT om noen. Alle har forskjellig forhold hvor mye de vil dele av seg selv med resten av verden, og det synes jeg folk må bli flinkere til å respektere rett og slett. Og dette er også noe som vil forandre seg over tid, noe som da blir veldig enkelt å se i denne bloggosfæren (siden mye av "utviklingen" tross alt ligger online). For 3 år siden skrev man kanskje et innlegg man per i dag ALDRI ville publisert av ymse grunner. Det samme gjelder for såvidt andre sosiale medier også, hvor enkelte har forandret seg, mens andre ytrer ting på samme måte som "back in the old days(haha, da face var nytt, altså...)".

  Når det kommer til hvilke deler av deg selv du "promoterer", er det er vanlig at det forandrer seg(det, også). DU forandrer deg jo naturlig nok i løpet av tidens fremgang, men like viktig; tiden forandrer seg også, og alle andre folk i den. Jeg presenterer meg heller ikke på samme måte nå, som jeg gjorde før. Jeg har omsider funnet ut at alle ikke trenger å kjenne alle sider ved meg rett og slett. Og DET har tatt meg ei lang stund faktisk! De som ikke kjenner meg på nært hold tror ofte at jeg "bare" er ei blond, vimsete og veldig fjortisaktig jente - meeeen de som virkelig kjenner meg, vet at det bare er noen av "karaktertrekkene" mine, og at jeg ER veldig mye mer(på godt og vondt).

  Uavhengig om du er lesehest eller ei, så er den Siv jeg har lært meg å kjenne ei utrolig oppegående, snill og bra jente - så som menneske synes jeg du har nådd langt i ditt relativt korte liv - sånn særiøst! <3

  Sorry for laaang kommentar (som vanlig)! Mens du legger igjen 200 tilsammen, skriver jeg 1 lang, haha :-p Måtte le litt for meg selv da jeg så de koselige kommentarene fra deg, jeg :-) Jeg er forresten litt nysgjerrig på hvor du går på hurtigruten? Slik at jeg kan plassere ca. hvor du er fra, ehe...

  PS: Skal hilse tilbake fra H <3

  SvarSlett
 3. Veldig bra skrevet :) Vi forandrer oss og utvikler oss hele tiden. Noen egenskaper, interesser og synspunkt beholder vi, mens andre forandres. Det er interessant å se tilbake på "hvem" man var og hvordan man tenkte noen år tilbake.

  SvarSlett
 4. Jeg er også venstrehendt! Hehe. Veldig godt skrevet, og veldig godt poeng. Som mennesker forandrer vi oss stadig, og setter også pris på at andre blir kjent med ulike fragmenter av oss ettersom vi vokser til.

  SvarSlett
 5. Veldig fint skrevet, som alltid Siv :) Ja man forandrer seg ettersom man vokser opp og det som var viktig før er ikke så viktig lengre og blir erstattet med nye ting :) Det er interessant å tenke på hvordan man forandrer seg, fra en tid til en annen.

  SvarSlett
 6. Herlig refleksjon Siv..elsker innleggene dine.. Du er bare helt herlig.

  SvarSlett
 7. OMG! Du er i ferd med å vokse opp! :) (akkurat som meg - jeg er gammel)
  Litt morsomt å se tilbake på bloggen og se "hvordan jeg var" for et par år siden og se at jeg har forandret meg masse, men samtidig ikke i det hele tatt. Takk for interessant innlegg! :) :)

  SvarSlett
 8. Ååå! kjenner meg så igjen i dette, og ja, det er nok en stooor del av det å bli voksen! Gratttiiiiiiiiiiiiiiiissss! (får man lov å si velkommen etter eller? hehhehehehehehhehehe ;););)

  SvarSlett
 9. Og det er derfor det er så herlig å være menneske. At vi alltid forandrer oss, at verden forandrer seg. Og dette var veldig bra skrevet, og kjente meg veldig igjen.

  SvarSlett
 10. Åh, for ett fantastisk bra skrevet innlegg, Siv. Og så sant! Jeg kjenner meg igjen i det meste, både det som var, og det som er. Jeg har vokst fra så mye som var viktig for meg å poengtere, men selv i år, året jeg fyller 30, sier jeg fortsatt at jeg er "lita og søt". Tihi. :) Du er AWESOME!

  SvarSlett
 11. Fint innlegg! Kjenner meg veldig igjen også.

  SvarSlett
 12. Nok et god skrevet innlegg! Du er så flink å sette ord på ting, hendelser og følelser. Jeg kan selv se at jeg liker å fremstille meg selv anderledes for 3 år siden enn nå. Man/det får andre verdier og betydning!

  SvarSlett
 13. Fine reflekterte Siv! Jeg synes det er vanskelig å skulle definere seg selv jeg, synes jeg har blitt kjedeligere med åra og mer likt alt annet :P Ting er kanskje ikke like tydelige som før, men det kan vel også være en fin ting? (see what I did ther?) sv - kesam er mer et tilbehør og en oppiffer. Til bærne, i smoothien eller cottage cheese. Vanlig naturell kresam kan brukes som for eks rømme og creme fraiche. De ligner nok mest i konsistens også. Kesam har litt mer protein og mindre fett så skal være bedre for deg, selv om det nå finnes lett verianter til det meste også. Når det gjelder BMI så er 26 fortsatt normalt mens over 30 går mot mer kraftig overvekt. Man vet vel selv hvorfor man ligger på det tallet man har som regel. Hvis ikke får man vel ta mer seriøse tester av fettproset og muskelmasse som også så klart vil føre til høyere tall ;)

  SvarSlett
 14. For en fin og reflekterende tekst Siv! Er helt enig, at det siste du sa, forteller mer om hvem du er, ikke bare hva du liker og det ytre viser. Vet ikke helt hva jeg skulle sagt om jeg skulle prøvd å definert meg selv nå jeg. Jeg føler jeg har mer å tilby enn hva jeg viser på bloggen iallefall. Jeg har mange dype tanker, meninger og følelser, men er litt redd for å legge de ut til andre enn de som står meg nært. Jeg har mange saker jeg brenner for, som dyremishandling, barnemishandling og voldtekt, for å nevne noen. For å muntre meg opp liker jeg å fotografere, skrive og se på klær, og så er jeg kanskje litt for glad i tv-serier. Jeg har sterke meninger, og er ikke redd for å si ifra, som kan slå ut både godt og vondt, men heldigvis har det gått bra så langt :-) hmm.. hva mer da. Jeg har mye kjærlighet i meg, som jeg strør rundt meg, men er også avhengig av å føle meg verdsatt av andre også. Jeg har ofte en indre dialog i hodet som krangler, for jeg kan tenke det ene i et øyeblikk, for så å snu helt om det andre. Ikke når det gjelder viktige ting altså, men mye med meg selv. F.eks - neida jeg ser bra ut nå, ikke stress, til - uff, som valkene henger her da, kanskje jeg må spise mindre? Ikke bra, jeg vet, men jeg jobber med det ;-) Haha, ble litt av hvert i denne kommentaren gitt, føler jeg kan bare taste hva enn jeg vil når jeg skriver til deg <3

  SvarSlett