22.02.2014

Siv-uttrykk

Noen ord minner oss om personer vi kjenner, fordi personene bruker disse ordene ofte. Eller så er det noen folk man med én gang forbinder med visse ord og uttrykk. Jeg har prøvd å analysere meg selv (med litt hjelp fra venner) om hvilke ord jeg bruker mye.Dude (om alle. Spesielt når jeg snakker om folk som jeg ikke kan navnet på.)
Yo (... fin chat-up line. Og... sånt.)
Ass (.... Takk bloggverden for å ha brakt et slikt uttrykk inn i mitt vokabular.)
Lol (bruker jeg når noe er skikkelig teit, og jeg ikke har noe bra svar...)
Peeps (... twitter, yeah)
Badass (må jo ha et ord å beskrive meg selv med, vøtt)

Wiiiiihiiii, wihuuuu, iiii (fordi glede ikke alltid er like lett å uttrykke.)
Fiiiint (er jo det, da!)
Whattt (ikke alt er like forståelig hele tida.)
Kaa?? (Se forklaring over. Også trenger jeg å få ting repetert. Fordi jeg ikke kobler til hjernen.)
Nais (alt er jo det!)
Kuuult (y'know. Ting er jo kult.)

Hælledussan (jeg bruker dette når noe er morsomt og jeg ler mye.)
Bæsj (kraftuttrykk til tusen. Brukes om ting som ikke er kult.)
Himla (den e hiiimla bra, hiiiimla syk)
Kreisi bananas (trenger vel ikke forklaring, eller?)
Livet. (Mitt svar på det meste. Spesielt vanskelige ting.)

*insert town* next!! (Singapore, Perth, Auckland, DC... Det har blitt litt reising det siste året.)
McFly (mindre enn før, men; "you can take the girl from McFly, but not McFly from the girl.")
Feminisme (er stolt feminist, jeg. Er ikke du?)
Julegeit (på julegaveønskelista i tre år, fikk to til jul)
LoVeSe (ingen oljeboring i LoVeSe, takk)
Youtube (hmmm mon tro hvorfor, eh)
Natur og Ungdom (hvorfor ikke?)Merker at jeg er litt wannabe urban, selv om jeg er bygdedyr i hjertet. Snål sak - tror jeg liker kontraster. Spesielt siden jeg er good guy. Må være litt bad guy på utsida, sant. Jeg tror uansett at ordforråd sier noe om folk. Og at man lett tar ord og uttrykk fra folk man henger mye med. Det gjør iallfall jeg. Jeg har en teori om at alle har faste ord og uttrykk som man bruker; Hva er deres???
/Bilde 1, mens to er søsters'.

22 kommentarer:

 1. Hm, tror ditt sier at du er en ungdom iallefall :p jeg er forresten også glad i å si bæsj om det er noe jeg ikke liker :p jeg tror jeg sier mye jo, faktisk, egentlig og merkelig også "ja ass". Det er sikkert maasnge flere, men ikke som jeg kommer på atm :)

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg! :) Typiske ord som eg brukar er eg faktisk litt usikker på akkurat no, kjem ikkje på noko! *ler*....

  SvarSlett
 3. Jeg tar også veldig lett etter de jeg er mye med. Det er en grunn til at jeg blir ledd av hjemme når jeg snakker. Etter tre år på skole sammen med hele Norge, og et halvt år i jobb, så er nok dialekten min mildt sagt blandet. NATO-dialekt er et forsvarsbegrep, og jeg kan vel defineres som ei som har tilegnet meg det! :P
  Noen ord jeg bruker mye: yo, ass (hater det ordet.. :P), wiii, herlig, skjer?, sap? også kommer det en del banneord av og til. Ikke noen bra vane, men nordlending sier sitt.

  SvarSlett
 4. hahah! artig å lese, ser at vi har mange av de samme uttrykkene. Dude, yo, ass og lol, hahah! det er 4 ord som ejg bruker alllt for mye. hahahah! Og bæsj! bæsj er ett sykt bra ord!!!!!!!!
  ord som "kuli" og kosi" er ogås noe som forekommer også, og som jeg går utifra bare er ord lagt med en i bak. Alt blir liksom litt kosi da.

  SvarSlett
 5. Så morsomt! Begynte å si "LOL" og "ass" på kødd først, men nå har det blitt en del av mitt daglige vokabular... x)

  SvarSlett
 6. Hehe:) Jeg har også noen sånne. For tiden går det mye i LOL, er ikke helt fornøyd med det, merker jeg..

  SvarSlett
 7. For et nydelig bilde av deg! Du har et så oppriktig smil!
  Vi har flere av disse uttrykkene til felles, ser jeg. Det er gøy at vi formidler (mer og mindre ubevisste, haha) sider ved personligheten vår gjennom vår måte å snakke på.
  Jeg ønsker deg en god uke!

  SvarSlett
 8. Nå måtte jeg le litt, for jeg tror jeg har utrolig mange slike rare uttrykk, haha xD Ikke alt egner seg på trykk for å si det sånn, men de fleste er i grunnen bare sånn "dialæktord" jeg har snappet opp her og der, pluss at jeg bare setter sammen rare ord av og til. En gjenganger hos meg når jeg blir sur er for eksempel "KRÅKEREIR". Greit å ha noen "styggord" som ikke er så stygge :-p

  PS: Det første bildet av deg var NYDELIG <3 Jeg vil ha håret ditt, altså!!

  SvarSlett
 9. Haha, morsomt.. det var masse uttrykk ja! Du er så herlig ;)

  Eg har ikkje så mange slike ord lenger, hadde det meir før når eg var yngre! hehe :)

  SvarSlett
 10. Jeg sier så mye rart, og får mye pes for det. Men merker at de som ikke liker det begynner å si det selv, hihi. Det jeg pleier å si er" hallaballa", "gurliland", "crey-crey(betyr crazy", om noen har det fælt sier jeg ofte" det er skikkelig bæsj as", fiint, nydelig og veldig mye tullogtøys som youtubere sier.

  SvarSlett
 11. Hehe, folk kan si mye rart, men det er også fascinerende å se hvor mange uttrykk folk har til felles. Bruker "lol" noen ganger når jeg skriver, det er liksom enkelt ord å fylle på med. Men ikke så mye når jeg prater (prøver å slutte... lol). "Lol" har liksom egentlig ingen mening lenger. Så bruker jeg "weee" litt som din "Wiiiihuu"-greie heheh. + "okidoki" og "dammit!" (mitt kraftuttrykk), eller den "hippe" varianten "dauym." ........ Lol.

  SvarSlett
 12. Husker da jeg var 14 sa jeg alltid ordet "konservativ", i alle mulige slags sammenhenger. Endte opp med at jeg fikk meg synonym- og ordinær ordbok i julegave, tihi! Kan ikke komme på noen spesielle ord eller uttrykk jeg bruker i nåtid.. kanskje mye "mmmhm" som forsåvidt brukes til det meste, bare med forskjellige toneleier og trykk på 'm' og 'h', ut i fra humør eller situasjon. Ord og uttrykk er gøyale! :D

  SvarSlett
 13. Morsomt å lese. Jeg legger egentlig ikke merke til hva jeg sier selv, men for en uke tid siden la jeg merke til at jeg sier veldig mye: ikke sant! Jeg har aldri tenkt over det før nå, men det er jeg VELDIG flink til å slenge inn i hver setning jeg sier. Bortsett fra det er det ikke så mange ord som disse som jeg bruker om igjen og om igjen, bortsett fra hæ? i stede for hva mener du? He he :P

  SvarSlett
 14. Jeg tror også man tar en del uttrykk av de man er mye sammen med :-) Man preger hverandre liksom :-) Og noe får man hang-ups på og synes passer overallt :-D Jeg har ikke noen sånne utpregete lenger, hadde flere da jeg var yngre..men har noen sånne: LIKSOM og VØTTØ og sånt, som slenges mye på :-D Fine bilder av deg :-D Du har verdens vakreste hår, men det har jeg sagt før :-)

  SvarSlett
 15. Haha, bruker noen få av disse selv! Spesielt "bæsj" :P

  SvarSlett
 16. Hihi, supergøy å lese! Du framstår veldig engasjert, noko du jo også er - orda me brukar kan seie mykje om oss! :D

  SvarSlett
 17. Haha, så morsomt! :-D Jeg sier også dude, haha! Tror jeg sier litt for mye liksom, men det går i bølgedaler da, noen ganger for ofte, andre ganger nesten aldri :-O Hva mer sier jeg... hmm... Nå må jeg gå i tenkeboksen gitt ;-) Ha en flott søndag! :-)

  SvarSlett
 18. Ehm.. tror jeg bruker SERIØST ganske mye..dessverre..

  SvarSlett
 19. Haha, så gøy :)
  Lurer på hva jeg sier ofte.. har egentlig ikke tenkt over det.

  SvarSlett
 20. HOY det første bildet var NYDELIG! Værsågod for ass-en, forresten. Det var så lite, hehe.

  Sjøl tror jeg kanskje at jeg bruker "HEHE" litt for mye. Akkurat sånn. Eller ass og serr. Må prøve å holde meg ung vett. Bruker også "ja erru gærn" veldig ofte i stedet for "selvfølgelig".

  SvarSlett
 21. haha, vi hadde faktisk en del ord til felles :D
  Slik som Hælledussan, Bæsj og Himla. Ellers bruker jeg ofte å si " Nei, ka ska æ sei.." og "Åh, herre fred" :)
  Supert innlegg forresten :)

  SvarSlett
 22. haha herlig ordforåd :p Livlig liste. Tror det er en del ting av de her også. Prøver bare å holde mest mulig på dialekta mi jeg hehe. sv - vet om folk som går begge de studiene ;) Hva er drømmeyrket da?

  SvarSlett