07.01.2014

Min musikk

Her om dagen (les: for noen måneder siden) fikk jeg forespørsel om ikke jeg kunne skrive litt om musikk som jeg hører på, sett bort ifra McFly. For noen år siden (fem-sju år, for å være presis) ville jeg sagt nei uten å nøle, for da hørte jeg ikke på annet. Nå har de ikke kommet ut med noe på noen år, og man går lei av å høre de samme sangene på repeat over lengre tid (sjokkerende nok). So, here we go:► Amy MacDonald
Denne dama har riiimelig bra sanger. Hun er skotte, selvsagt, men hvor jeg ble kjent med musikken hennes for første gang, det kan jeg faktisk ikke svare på. Aner ikke når heller, men vil tro det var på ungdomsskolen en gang. Kanskje har dere hørt This is the life. Den har jeg opptrådt med flere ganger. Jeg liker også Slow it down og Poison prince ekstra godt.
► 
Paolo Nutini

Enda en skotsk artist, hvorfor ikke? Det var faktisk ei gammel klassevenninne som anbefalte meg han i fjor sommer, men det føles ut som om forholdet mellom Paolo og meg har vart mye lengre. Jeg liker det første albumet hans bedre enn nummer to, så yndlingssangene mine er Last request, Rewind og These streets. Elskpå, åh. Jeg smelter.
► Busted
De aller fleste McFly-fans har vært borti Busted på et eller annet tidspunkt (og spesielt nå som de er 'supergroup McBusted' alle hjerter gleder seg og sånt). Selv hadde jeg hekta året etter jeg ble McFlyfan. De fleste har vel hørt Year 3000, men mine yndlingssanger er Crash and burnThat thing you doLoser kid og Fake. (Busted var forresten på 2002-2005 og finnes ikke lengre.)
► REM
Jeg har vokst opp med å høre på REM i bilen på familieturer. Sangene gir meg feriefølelse og en følelse av noe kjent og trygt. Pappa og mamma og sånt. Everybody hurts er en klassiker, også liker jeg Bad day og Man on the moon.
► Hekla Stålstrenga
Nordnorsk musikk, folkens. Disse ble jeg kjent med fordi jeg var med å organisere en konsert med dem. Så ble jeg fan, da. Kan jo ikke gjøre noe annet. Jeg liker sånn musikk, jeg. De er så livlige og morsomme og musikalske. Også gjør de Har du fyr så sykt bra.
► Dagny
Jeg har sett Dagny live to ganger, og begge gangene gjorde hun det sykt bra. Hun er skikkelig down to earth og lager superfine sanger. Me gusta. Gleder meg til plate, jeg. Butterfly, Recipe for living og The quest er noen av de fine låtene hennes.
► Moddi
Hvem elsker vel ikke Moddi? Mer sjarmerende person skal man lete lenge etter. Har møtt han flere ganger og byttelånt gitarer. Sett han live fire ganger, tror jeg. Eller no' sånt. Set the house on fire er vel den mest kjente sangen hans. Og den er til å drømme seg bort i.
► The Vamps
Disse gutta varma opp på tournéen til McFly i fjor, så da så jeg dem live, også skjedde det jo masse stæsj på youtubekanalen deres fram til det. Og nå har de visstnok slått gjennom eller noe i Storbritannia. Jeg liker iallfall Can we dance.
► The Struts
Litt sånn Queen-ish. 80-tallsrock. De varma også opp for McFly, men det begynner å bli noen år sia. Har fulgt med på hva de styrer med, men falt litt av lasset da de kasta ut to av (yndlings)medlemmene mine. Også vil de ikke spille noen av de eldste demoene. I just know og Could have been me.


/Bildene er linket.

16 kommentarer:

 1. Amy MacDonald minner meg om påske og bilkjøring. This is the Life er et fantastisk album!

  Ellers ser jeg at vi har ganske forskjellig musikksmak, og godt er det! Kjedelig hvis vi alle var like. Men måtte legge til Year 3000 av Busted i spillelista mi. Mye SingStar-nostalgi i den låta.

  SvarSlett
 2. Takk for at du delte dette :) mye fin musikk , siv;)

  SvarSlett
 3. Nå sitter jeg og hører på Amy Macdonald :) Jeg har utrolig nok hørt om over halvparten av artistene du nevner, og det gjør meg glad. Haha! Jeg pleier alltid å høre på musikk som få andre liker, nemlig^^

  SvarSlett
 4. Oi! mye spennende! Moddi er kanskje den av de jeg liker best her. Syns han er så fin på en sånn rar og artig måte. Har også møtt han noen ganger men det er leeeenge siden. hahha! Mye bra musikk (Y)

  SvarSlett
 5. Har bare hørt om de norske jeg, men de er jo kjempeflinke! Skal sjekke ut de andre også :-)

  SvarSlett
 6. House by the sea av Moddi er virkelig the soundtrack of my life <3 Har hørt den i hjel i mange mnd'er nå, men blir ennå så glad i sjela når den plutselig dukker opp i spillelista mi igjen;-) Liker hans versjon av nordnorsk julesalme veldig godt også, så du kan jo tippe hvilken sang jeg hørte mest på i julen:-p

  Og Nutini er FANTASTISK. Var på konsert med han på Rockefeller for noen år siden, og etter det ble "candy" den ultimate sommersangen jeg tar frem igjen hvert år. Skal dog sies at han var passe stein under hele konserten... Men musikalsk sett var det magisk, og jeg crusha fullstendig på trompetmannen;-D

  I det siste har kjærsten min fått meg til å like hekla stålstrenga, og faktisk veldig mye av Kari Bremnes også. Nordnorsk musikk er fantastisk, og Kari sin "e du nord?" er min terapisang over alle(og jeg har mange...) <3

  Sorry for laaaaang kommerntar, sweety - men jeg har savnet å skrive her! Håper jeg er litt mere med i bloggverden dette året hvertfall. Håper du har det bra, og at du hadde ei fin jul:-*

  Stor nyttårsklem fra meg <3

  SvarSlett
 7. Dette lærte jeg mye av! Det er flaut å si at jeg kun har hørt om et par av de du nevner. Jeg er virkelig ikke noen erfaren musikklytter ... Kanskje jeg får sjekke noen av dem ut :))

  SvarSlett
 8. Liker at du har din helt egne musikkstil og ting som for de aller fleste sikkert er nokså ukjent. Spennende! =)

  SvarSlett
 9. Sv: Jupp, jeg vil starte min egen bedrift. Håper det ordner seg!

  Vi har nok litt forskjellig musikksmak, men det er jo bare herlig. Elsker når folk liker band jeg aldri har hørt om eller som ikke faller i min smak.

  SvarSlett
 10. Musikkinnlegg liker vi! Jeg oppdaga også Amy MacDonald for noen år tilbake og jeg digga sangene hennes! Har til og med CD (er ikke alle som kjøper sånt nu lenger, vet du..) så det er i samlinga :D Husker til og med vi gjorde en cover av "This is the life" i lydtimene da jeg gikk på medier og kommunikasjon. Den ble ganske bra.. meg på klarinett og veldig diskret plassert i koringa :)

  SvarSlett
 11. Alltid kjekt å få innblikk i andre sin musikksmak;)

  SvarSlett
 12. Må si du har veldig god musikksmak (min mening). Musikksmak er jo veldig subjektivt selvfølgelig, men mye bra :)

  SvarSlett
 13. Her var det ikke mye jeg hadde hørt om :-D Jeg er for gammel jeg vettu :-D Men skotsk, irsk musikk er kult da. Uansett :-) Moro du laget en sånn oversikt :-)

  SvarSlett
 14. Denne listen kom bra med når jeg akkurat var blitt drit lei spotify-listen min :) Takk takk!

  SvarSlett
 15. Mange ukjente artister for meg her på lista di, og det kan vi like! Alltid morsomt å finne nye flinke artister, så disse skal jeg absolutt sjekke ut ;-) Jeg hører sjeldent på musikk sett bortifra på jobb, men det begynner å ta seg opp (tolleransen altså), så nå hører jeg litt på musikk hjemme også. Helt sykt å tenke på at før hørte jeg på musikk så å si alle våkne timer av døgnet, mens nå får jeg hodepine og blir stressa om det er for mye, for høy og for bråkete musikk i rundt meg :-O Når jeg hører på musikk går det mest i listepop egentlig, for jeg elsker jo å danse :-)

  SvarSlett