01.12.2013

Favorittord

Ord kan skape forhold eller ødelegge vennskap, være himla magiske, såre, glede, overraske, omvende og informere. De kan altså gi helt spesielle følelser, alt etter hva slags bekjentskap du har til the word in mind. Det skal litt til for å ha favorittord, spesielt om man ser for seg ei tykk bok, og bare noen få av disse flerfoldige tusen skal være ekstra fine. Men allikevel er det sånn, at noen ord er finere enn andre. Her kommer de ordene jeg synes er ekstra flotte:
Positivitet

Klem
Initiativ
Fantasi
Kjærlighet


Her er det tydeligvis høyrehjernen som dominerer, med kreative og flytende tanker. Jeg har noen få ord til, gjett hvorfor disse ligger høyt på lista: impressive, sivilingeniør, siv, intensiv, inklusiv, suksessiv. Hihi, so funny. Men folkens, hva slags ord liker dere ekstra godt??

/ Bildene er linket.

17 kommentarer:

 1. Jeg liker "mellabær"! Det er vel et dialektord, men jeg synes det er så beskrivende og fint. Så liker jeg kjærlighet <3

  SvarSlett
 2. Mitt favorittord må være "lykkelig", hvis det kombineres med et tilsvarende toneleie!

  SvarSlett
 3. Jeg må nok si meg enig med Aud Helene her.. Lykkelig er et fantasisk (det er fantastisk også!) ord!
  Sammen med glad, smil og klem selvsagt <3

  Av og til så funderer jeg veldig på dette med ord. At egentlig en helt vanlig lyd kan bety så mye, det fascinerer meg litt.
  Også er det jo og selvsagt sammensettingen av ord.. Jeg skulle gjerne likt å visst hvem som oppfant alle disse ordene, og hvordan de kom frem til hva de skulle bety! (Det er meget mulig jeg har alt for mye fritid ettersom slike tanker ofte kommer frem...)

  SvarSlett
 4. Jeg elsker ord! Det er så mange fine, både fordi de gir gode assosiasjoner, men noen klinger dessuten ekstra bra i mine ører, som melodi, lurendreier og trille.
  Dine utvalgte ord er ordentlig oppmuntrende, synes jeg. God førjulstid!

  SvarSlett
 5. fordi det er "siv" i dem, haha! Jeg liker dine ord, og iallefall "bursdag" og "jul". Og "kjæreste" og "fin".

  SvarSlett
 6. haha høyrehjernen styrer meg og gitt! Tok en sånn test på nett (husker ikke hvor nå), men viste seg at jeg bruker rundt 80-90% høyrehjerne, og det resterende går til venstrehjernen :p kreativ, men ikke så boksmart?! :)
  elsker det nederste bildet da, åhh fine røykbomber

  SvarSlett
 7. Kjærlighet, vennskap, klem, jul, fødselsdag, vakker og nydelig. Det finnes så mange ord he he det er bare noen av de ordene jeg synes er fine :)

  SvarSlett
 8. Mange fine ord.

  Eg er glad i nynorske ord som Hugleik, kjærleik + eg likar ordet styrke.

  SvarSlett
 9. Jeg liker ordet livskvalitet! :) - bevissthet på hva som gir en livskvalitet kan bety som mye. Livskvalitet akkurat nå, livskvalitet i de store tingene, livskvalitet i de små tingene.

  SvarSlett
 10. Vakre ord, og helt nydelige bilder! ^^,

  SvarSlett
 11. Klarer ikke å komme på ord jeg synes er fine i farta, bortsett fra de du allerede har nevnt. Men kommer på et som gir meg frysninger hver gang jeg leser det: skorpe. Ugh. Skkoorrrpppee.

  SvarSlett
 12. Utrolig flotte ord! Du er kjempe flink med ord Siv! :D

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Haha, herlig :D Du er kreativ!
  Kjærlighet, omtanke, fantastisk og styrke er noen ;) Vel å merke de første jeg kom på, og ikke så veldig gjennomtenkte :)

  SvarSlett
 15. Ord er superviktig og -flotte! Mine favorittord er favorittord mest på grunn av lydane: slike som på ein måte brettar og krøllar seg og sprett som klinkekuler og flyt som vartn, som høyrest ut som ru kviskring og kjennest ut som blaut pels.

  Kviskre
  Rust
  Mjuk
  Trylleformel
  Stjernekikar
  Snute
  Lauv

  SvarSlett
 16. Varme og magisk er to ord jeg vil bruke for å beskrive dette! Jeg drømte om fine Siv i natt =) Tror du var på besøk her

  SvarSlett
 17. Jeg er veldig glad i ordet Kjærlighet jeg da! Og KLEM

  SvarSlett