05.05.2013

Et helt enkelt og uskyldig spørsmål

Hvorfor er det sånn at dette:
nice
(bildet er retusjert)


liksom selger bedre enn dette?
Natural


/Takk til Indianna for bildetakningshjelp, og til Renate Solhaug for redigering av det første bildet!

42 kommentarer:

 1. Aner ikke - liker folk som smiler jeg da :)

  SvarSlett
 2. Ikke godt å si! Du er jo naturlig pen du! Men det første bildet var også utrolig flott! Veldig annerledes for deg! :)

  SvarSlett
 3. Veldig godt spørsmål :)
  Noen vil kanskje si det slik: Verden vil lures.. ;)

  SvarSlett
 4. Veldig godt spørsmål du! Det gjør jo at jenter fra de er unge, får et sykt utseendepress, fordi det er ikke sikkert de faktisk skjønner at folka på bladene faktisk ikke ser ut som de gjør på bladene! :-S

  SvarSlett
 5. Det øverste selger ikke bedre hos meg hvertfall :-) Synes det nederste er flottest :-D Det andre ser kunstig ut, og det er altfor GLÆTT liksom. Nei, takke meg til naturlige folk :-) Heia Siv!! :-)

  SvarSlett
 6. Veit ikkje. Berre slik det har blitt i dag. Glatte, flate, tynne folk uten linjer eller historier. Synd. Det setter eit press på, ikkje berre unge - men vaksne med.

  Likte bedre det nederste bilete av deg ;)

  SvarSlett
 7. Ærleg tala, so vart eg litt skremt då eg såg det fyrste biletet. Takk og lov for at det var retusjert.

  Du er bra!

  SvarSlett
 8. Et utrolig godt spørsmål. Det e ubegripelig. Du e mye vakrare på bilde nummer to. Naturlig FTW seie bare eg!!!

  / Tusen tusen takk, sykt godt å hørra, eg blir varm i hjerta mitt <3

  SvarSlett
 9. Uæh, før jeg leste hele teksten tenkte jeg bare "Her så du rar ut, Siv!" Jeg ser daglig folk som gjerne prøver å få denne effekten med litt lavkvalitetsredigering (les iPhoto) hvor de ser ut som rare, plastiske parodier av seg selv. Jeg skjønner det bare ikke! Trist at ungdommer (og voksne) nå får så mye sånt slengt i trynet. Det er jo helt unaturlig og uoppnåelig å se slik ut i virkeligheten.

  SvarSlett
 10. Godt spørsmål! :)

  SvarSlett
 11. Hahha! det første jeg tnekte når jeg så det øverste bilde var egetnlig bare hva faen?
  Hvorfor det er slik er ikke godt å si. reklamebransjen sier jo selv at de selger en drøm. For hvordan skal man ellers kunne slege produkert som virker halvveis eller ikke i det hele tatt, hvis man ikke viser fantastiske, perfekte vakre kvinner? Man må jo tenke: slik vil jeg og se ut!! også må man kjøpe produktene. Woho! Partey!
  Men i grunn syns jeg selv du var finest på det nederste bilde. Hhaha! Naturlig er best, i allefall som oftest!

  SvarSlett
 12. Den moderne verden ass..

  Nei, naturlig er best synes jeg!
  Selv synes jeg det er gøy å pynte meg innimellom, men det finnes jo en mellomting :D

  Bilder der man har et latteranfall og ikke klarer å stoppe ser mye bedre ut enn det bildet der man har hatt samme posituren og det påplastra smilet i et kvarter ;)

  SvarSlett
 13. Folk liker å se pene/perfekte ting/mennesker, sånn har det vært fra morgenens dag...

  SvarSlett
 14. Off ja det kan du si, jeg lurer på det samme for å si det sånn!

  SvarSlett
 15. Ja det kan man lure på, men jeg likte det nederste best:) Du var så fin i den genseren:)

  SvarSlett
 16. Helt enig! Godt det finnes flere dere ute som ikke er helt med på den greia der! Er så lei av jenter som tar "perfekte" bilder av seg selv i totalt unaturlige kroppsstillinger (gjerne kutta panne så puppene kan være med) med en unaturlig trutmunn og retursjerer etterpå. Jeg foretrekker naturlige, søte jenter, sånn som det nederste bildet av deg!

  SvarSlett
 17. A smile is the prettiest thing a girl can wear! Så det så :)
  OG så utrolig lange øyevipper du har!! Refererer til bilde nr. to - så utrolig fint :)

  SvarSlett
 18. Synes uten tvil det nederste var best :) Men det er meg da :)

  SvarSlett
 19. Eg kjente at eg blei glad då eg såg det siste bilete av deg. Begge er jo fine, men det siste er jo sånn me kjenner deg som :)

  SvarSlett
 20. Fordi verden er skrudd og way too complicated. Er så lei av at hele verden skal jakte på perfeksjon hele tiden, og da selvfølgelig den perfeksjonen mediaverdenen og det komersielle bestemmer. Godt spørsmål i grunn!

  SvarSlett
 21. Heheh.. Nei si det? Sier meg enig med de andre i at det siste bildet var MYE koseligere enn det øverste! Jeg syns at bilder som er retusjerte kan være fine også, men da må det se "naturlig" ut.. Også har det mye å si om personen smiler også da! Vi blir nok veldig påvirket av reklamer og alt slikt rundt oss som liksom er så "perfekt".

  SvarSlett
 22. Godt spørsmål. Ikke vet jeg - synes det siste bilde var mye koseligere jeg da! :) Ekte!

  SvarSlett
 23. Jeg aner virkelig ikke, og jeg liker det ikke i det hele tatt. Og du er superflott. Er så herlig å se folk smile.

  SvarSlett
 24. Det er et veldig godt spørsmål det :D

  SvarSlett
 25. Det første bildet er fint, men synes det andre bildet er like fint! Du er like pen der og jeg digger det røde håret ditt :)

  SvarSlett
 26. Sv: Hehe du skal ikke se helt bort i fra det! ;)

  SvarSlett
 27. Oi, det var rart å se et sånt bilde av deg!
  Jeg foretrekker heller bilder som ser mer ekte ut.
  Greit å redigere litt, men ikke så mye at man skjønner at det er tukla med
  ved bare et øyekast.

  SvarSlett
 28. Om alle bare hadde tenkt som deg, Siv! Jeg forstår det heller ikke. Nå i dag er alt (det meste) basert på utseende. Selv har jeg venner som redigerer seg for å se finere ut, men i virkeligheten er de helt annerledes. Man må være den man er - det er det beste. Misforstå meg rett, men jeg synes det nederste bildet var mye koseligere og mer "hjemmelaga" enn det øverste! Og hey, likte ullgenseren! Kanskje det var derfor jeg syntes bildet var mer hjemmelaga? Ikke vet jeg! ;) Du er så fin, Siv!

  SvarSlett
 29. Jeg må bare si at du ser MYE flottere ut på bilde nummer 2 enn bilde nummer 1! Verden har fått et helt feil sin på hva skjønnhet er... Det bedre å være den du er, uten sminke og annet tull - det er da man er virkelig vakker!

  SvarSlett
 30. Haha, nei det kan man lure på :p

  SvarSlett
 31. Nei det kan du lure på... Det er nå bare en gang sånn det er!

  SvarSlett
 32. sv: haha, jeg måtte le av den bildetingen du sendte der! Så herlig. Jeg er langt fra så energisk på morgenen, men om vi snakker nattestid så er det kanskje mer realistisk. Er litt mer nattemenneske, i alle fall nå i de lysere tidene.

  SvarSlett

 33. De to bildene er to helt forskjellige verdener.

  Det øverste bildet viser hvordan den litt "fake" versjonen av deg ville sett ut.. Med glansvasket, farget hår, klare linser, vippe-extensions / løsvipper (eller bare svært maaaange lag med kullsort mascara), et LASS med sminke (ved første øyekast primer, svært mye av en svært dekkende foundation, blush/rouge, lipstick og lipgloss, kanskje også litt highlightere med shimmer og løspudder, + masse øyeskygge for å få "cat-eye"-effekt..). På den glatte maska uten mimikk-linjer rundt øynene, ser det faktisk ut som om du har tatt en omgang med botox også, hehe. (Hadde bildet hatt med hele deg hadde jeg sett for meg silikonpupper eller extreme pushup med gel-innlegg, Fkae sun-tan, fake påstøpte manikyr-negler, osv).


  Det nederste bildet viser NATURLIG skjønnhet; en jordnær, virkelig, ekte, og naturlig skjønn jente, som i tillegg har en utrolig fin utstråling, og lyser av livsglede, og som i tillegg har selvtillit nok, og er selvstendig og modig nok til å vise seg selv akkurat slik som hun er, med all sin perfeksjon og imperfeksjon.

  Det øverste bildet viser en plastaktig dukke, en fake retursjert jente, en illusjon, et reklameprodukt.

  Det nederste bildet er utilslørt, virkelig, "back to nature", du viser deg selv akkurat slik som du er, 100% ekte og naturlig vakker.

  I reklame-verdenen tviler jeg ikke på at det øverste bildet ville blitt valgt og "solgt mest". Det er desverre sånn den overfladiske, arrogante, perfeksjonistiske verden har blitt.


  Men det nederste bildet viser den absolutt aller vakreste form for skjønnhet:
  EKTE og NATURLIG skjønnhet.

  SvarSlett
 34. Du er knallfin uansett og helt klart naturlig pen, men jeg liker allikevel det andre bildet også. Fordi det er så annerledes og ulikt deg :P

  SvarSlett
 35. Åh jeg liker virkelig ikke retusjering.. synes naturlige bilder er best og skal helst ikke fikses på. Selv om bildet på headeren min på bloggen er fikset litt på.. men det er ikke mye..det er VELDIG likt det originale..
  Ekte vare er best! Unge jenter i dag blir helt forvirret i hodet sitt av hvordan man skal se ut..og ikke alle skjønner at de fleste bilder i blader er retusjerte.. og jeg synes det er skummelt hvordan dette utvikler seg.

  SvarSlett
 36. De andre her har sagt det samme som jeg ville sagt - men jeg vil legge til at du har helt psykotisk lange øyevipper på det naturlige bildet, de ville solgt mascaraer som hakka møkk akkurat slik de er! :)

  SvarSlett
 37. Åh om verden kunne vært litt mer EKTE så hadde jeg vært lykkelig. jeg sitter og blar gjennom magasiner og blogger, og kjenner at jeg (selv om jeg er voksen og alt sånn) blir misunnelig og får mindreverdighetskomplekser av å se disse "vakre" skapningene over alt :s

  SvarSlett
 38. Haha, jeg digger deg! Og det er jo ingen tvil om at du er mye finere på det siste bildet. Det er så bra at du slår et slag for ekte skjønnhet! :) Og du er jo vakker uansett, da :)

  SvarSlett
 39. Så bra laget!! :)
  Men vet du hva, jeg har ikke noe svar på det. Men jeg tror det kommer litt an på hvem som du spør. Men mange av de som leser blogger/blir mest påvirket av reklame er tenåringer, spesielt unge tenåringer. Og jeg husker de som var mest populære på vgs da jeg gikk der for alt for mange år siden. Det var de samme oransje brunkremjentene (som hadde glosset til bildet sitt hvis det hadde fantes blogger da) som er nå.

  SvarSlett
 40. Dette er så altfor sant og altfor vondt... men samtidig er jeg litt usikker på om det egentlig selger bedre, eller om det bare er reklamebyrå som TROR det selger bedre... Jeg er så lei av å se modeller reklamere for dit og datt, men når jeg plutselig ser en normal kvinne, uten hår som svever i vinden og nesten duckface, så følger jeg plutselig med. De som driver med reklame VIL at det første skal selge bedre, fordi dersom de skal selge oss noe, må de først skape et behov hos oss. De trener oss til å konstant tro vi ikke er gode nok, for hvis vi en dag blir fornøyd med den vi er, har luksus-vare-forhandlerne tapt.

  SvarSlett
 41. Oi! Så kult innlegg!!
  Så enkelt og uskyldig men så direkte og up-to-date!
  Litt superkul provosering og konfrontering!
  Deles med engång

  SvarSlett