03.01.2012

"En Ring betvinge dem og i mørket binde dem"

Jeg er ferdig. Etter mang en stol å sitte i, mange timers arbeid for øyet, heiende og sørgende. De fleste av dere vet at jeg ikke så særlig lyst på det i begynnelsen. Etter 200 sider så jeg enda ikke enden på verket. Men når man ser at man har framgang, og at boka begynner å bli spennende som fy, da er det kjempespennende å lese!

book

Et mesterverk. Jeg skjønner at boka har blitt så populær, selv om språket snor seg som en vanskelig slange, og hodet må tenke før øynene springer videre på de tynne arkene med de små bokstavene. Jeg har blitt glad i Frodo, Sam, Munti, Pippin, Aragorn, Gimli, Legolas, Gandalv og alle de andre figurene i boka. Selv om jeg har veldig lyst å anbefale alle å lese denne boka med så godt forarbeid og etterarbeid, må en vel være ærlig: den er tung å lese, og for å lese alle tre i en vending, må man kanskje ha litt pågangsmot og selvdisiplin. Så liker jeg iallfall å tro. Det tok ei stund, og kanskje vil jeg heller anbefale å lese Ringenes Herre bok for bok. Da ser man enden i tunellen! Nå er filmene neste; jeg er veldig spent kan dere tro!!!Tre ringer for alvene under det blå;

sju er for dvergene i saler av sten;
ni er for menn som all kjødets gang må gå;

Men for mørkets herre en eneste én

i det dunkle Mordor hvor skyggene rår.
Én Ring skal samle dem, en ring skal finne dem,
én Ring betvinge dem og i mørket binde dem

i det dunkle mordor hvor skyggene rår.


Siv
xxx


/Diktet er hentet fra Ringenes Herre - JRR Tolkien, og det siste bildet er linket. Fortfort, bli med på giveawayen før jeg fyller 17!

52 kommentarer:

 1. Imponerende at du leste hele. Begynte selv en påskeferie, men glemte hele boken da ferien var over. Og jeg kan nesten ikke tro at du ikke har sett filmene! Nå var du jo for ung til å se de på kino, og det var nok forsåvidt jeg og. Vilt å tenke på at jeg så den første filmen første gang for 10 år siden :P

  SvarSlett
 2. Hæææ, fikk du den allerede i dag? Haha, vi bor virkelig nært hverandre! Jeg sendte den i går ettermiddag! :D

  SvarSlett
 3. Hurra!!!! :D Du er flink, jeg har bare lest den første... =P Men du, har du ikke sett filmene? Herregud, da har du noe å glede deg til i så fall!!

  SvarSlett
 4. Jeg klarer aldri å lese den boken... Noe som er utrolig rart ettersom at jeg eeelsker fantasy og å lese bøker. Likevel ser jeg på det som et rent mareritt, haha. Får prøve å virkelig sette meg ned å lese den boken.

  Kjæresten min har satt seg som mål å lese den boken, og det er nokså utrolig. Spesielt ettersom at han hater å lese bøker, stolt over han :D

  SvarSlett
 5. Eg har aldri lest bøkene. Burde, men lesegleda mi har vore vekke i fleire år nå (eg som var så glad i å lese)

  Filmane er kjempefine

  SvarSlett
 6. Den der boka har jeg som mål å komme meg igjennom iløpet av året også. Begynte på den for en stund siden, leste hundre sider og ga opp. Hobbiten har jeg lest da, men den er jo barnemat i forhold.

  Flink du som kom deg igjennom iallefall!

  SvarSlett
 7. Skikkelig overraskende, for jeg trodde alt tok litt lengre tid pga postsortering på Fauske. Jepp, er hjemmehjemme, men bare fram til tiiiidlig i morgen. Hehe, ja, det er vel egentlig ikke før i morgen at du offisielt kan takke ;)

  SvarSlett
 8. Hehe, kanskje det er forklaringen. Fint å vite at det kan gå så fort i alle fall, særlig siden jeg er veldig, veldig treg med å sende ting når jeg skal gjøre det ;P

  SvarSlett
 9. Nå har ikke jeg lest bøkene, men velger allikevel å påstå at du har noe å glede deg til når det gjelder filmene. Jeg skal få lest bøkene jeg også, må bare finne en plass i min lange leseliste der den passer inn.

  SvarSlett
 10. leser alt for lite, jeg, har så lyst til å ta meg tid til det! kanskje denne blir lest en gang i framtiden, virker jo som en god bok!

  SvarSlett
 11. Har lyst å lese den boka.=) Neste prosjekt for meg.:) Elsket hobbitten:) og Har sett filmene uttalige ganger. Vært på 2x Ringenes Herre Maraton på Colosseum (Oslo)

  SV;Mhm:) Enig der Siv:)

  SvarSlett
 12. Så flink du har vert da! Huff, jeg er ikke flink å lese. Klarer liksom ikke sitte av tid til det... Leste en bok i sommer som jeg bare måtte lese fortsettelsen på, men den har jeg ikke kommet langt på og den kjøpte jeg i høst..... Dumt, men jeg finner vel en dag jeg har lite å gjøre på!
  Har aldri sett ringenes herre filmene! Fristende, men tror jeg skal ha ett harry potter maraton først :-D

  SvarSlett
 13. jeg har aldri vært noe interessert i ringenes herre desverre ;D

  SvarSlett
 14. håper virkelig du ikke blir skuffet når du ser filmene; det ble jeg.. Boken er 10x bedre!! :)

  SvarSlett
 15. Har pyntmeg.no kontaktet deg ennå? Hvis ikke sender jeg en mail til, beklager at det tar så lang tid!

  SvarSlett
 16. Kreed til deg som har orket å lese hele! :D Siden jeg har sett filmene, så orker jeg liksom ikke lese bøkene;)

  SvarSlett
 17. Jeg hadde aldri orket og lest den boka, men jeg er ikke så glad i å lese heller. : )

  SvarSlett
 18. den var jo ikke liten da...
  ringenes herre er bra! :D

  SvarSlett
 19. Jeg er veldig glad i å lese bøker egentlig, men jeg må innrømme jeg har aldri greid å komme meg igjennom Ringenes Herre. Om jeg har prøvd opptil flere ganger:) Filmene har jeg sett mange ganger, de er veldig fine:)

  SvarSlett
 20. DIGGER ringenes hærre!<33

  SvarSlett
 21. Så flink du er Siv! :-) Men, jeg må nesten bare spørre, har du ikke sett filmene enda? :-O Hvis nei, så utrolig bra at du valgte å lese bøkene først, tror man får mer ut av filmene da :-) Har sett filmene, men ikke lest bøkene :-)

  SvarSlett
 22. Jeg har forsøkt å lese første boken, men ble litt lei etter 100 sider og fortsatt ikke mye action :P Prøver vel igjen en gang, men det får bli når jeg har tid. Noe som sannsynligvis vil være enten i ferier eller om ca 1,5 år, når jeg er ferdig på skolen :)

  SvarSlett
 23. selvdisiplin er ikke nok til å lese noe sånt ;o jeg skulle hatt penger for det! ahah :( skulle gjort mye for å være glad i å lese bøker! har hørt at harry potter-bøkene er helt rå!

  SvarSlett
 24. Det var verdt det, ikke sant?

  SvarSlett
 25. SV: I agree! =D

  Ååh så kult! virker som en bra bok =D vil virkelig begynne å lese bøker igjen må det! sluttet med det av en eller annen merkelig grunn. Ble så masse å gjøre på første halvåret av vgs, men ingen unnskyldninger. Bøker er digg! så etter dette innlegget her tror jeg nok skal ta meg en tur til biblioteket og låne en bok =)

  - Sofia

  SvarSlett
 26. Jeg skal fikse opp i det med pyntmeg, lover! Slik skal det ikke være!

  SvarSlett
 27. Flinka!!!!!!! Har du tenkt på hvilke Reading Challenges du skal melde deg på ,:D du kan hoppe på Twilight Challengen, :D

  SvarSlett
 28. flinkt! eg har ikje klart å bli ferdig o.O

  / tusen tusen takk snille ;)

  SvarSlett
 29. Det var ikke små saker altså.. :P

  SvarSlett
 30. Hurrahurra, ringenes herre er tunge bøker, så du skal vere veldig nøgd med å ha komt gjennom alle i ein sleng. Og filmane er utrulige etter min smak, der har du noko å gle deg til! :)

  SvarSlett
 31. Hadde jeg bare vært glad i å lese..

  SvarSlett
 32. Hjelpes! Blir svimmel bare av å se hvor tjukk den boka er!! Har dessverre ingen leselyst, men skulle ønske jeg kunne lese en hel bok..

  SvarSlett
 33. jeg fikk jo en liknende til jul, med hele Tolstojs Krig og fred (egentlig fire bøker) i en bok. den blir ganske heftig å begynne på, og så på hundre år gammel engelsk.. håper den er bra og at den fanger meg fra første stund!

  du er flink som kom deg gjennom da! :D gratulerer! det er bra du likte de etter hvert, jeg husker jeg syntes at både ringenes herre og hobbiten var bra, men jeg prøvde meg på silmarillion og den måtte jeg gi meg på, den var dødskjedelig, haha!

  SvarSlett
 34. SV: Som i McFlyfan ja :)

  SvarSlett
 35. Godt nyttår Siv!:) Så flink du har vært!:)

  SvarSlett
 36. Wow ikke dårlig :) Den er sikkert spennende..sånn etterhvert! men jeg tror ikke jeg begir meg ut på den boka...jeg likte ikke filmene så veldig godt, så da bruker jeg heller tiden på andre bøker!!

  SvarSlett
 37. Oi oi oi, tror selv jeg aldri hadde hatt tålmodighet. Men går vel egentlig bra når en bok er så spennende! Tror jeg skal holde meg til bøker med litt færre side før jeg begir meg ut på de der. Haha :-)

  SvarSlett
 38. WOW, jeg sliter med mitt eget pensum her jeg.. men virkelig.. det der var ikke lite ;-)

  SvarSlett
 39. I can't believe you finished it :O Omg what is it, only a month ago you started? :O Wow good on you :D I good book is really amazing though :D

  SvarSlett
 40. Jeg elsker å lese tykke bøker, de varer lengst hehe. Jeg blir alltid så lei meg når jeg blir ferdig med en bok :p Ringenes Herre er ikke helt min type bok, men har lest litt i den.

  SvarSlett
 41. GRATULERER MED DAGEN, SIV!!! <3 du er ei bra jente og en flink blogger, og jeg setter pris på å lese bloggen din. jeg håper du har en kjempefin dag og at du får en hyggelig feiring med masse kaker og godsaker! stor klem!

  SvarSlett
 42. Ringenes Herre <3 Fikk bare lest halve boka, men har planer om å lese hele. Men si meg en ting: har du ikke sett filmene?? De er jo sååå bra! Synes jeg da =)

  SvarSlett
 43. Gratulerer! Eller hva man enn sier. Jeg er glad hvor hver nye person som oppdager gleden ved lotr :)

  SvarSlett
 44. Filmene til lotr har jeg sett så mange ganger at jeg tror nesten det nærmer seg 50 tallet uten og overdrive! haha! men jeg har ikke enda klart å lese boken. Har forsøkt tre ganger, men gitt opp. og jeg sluker de fleste bøker. men jeg har nå fått tips om å hoppe over de første par kapitlene, så jeg SKAL lese den når jeg har tid :) føler at jeg må!
  /og at du sammenligner bildet mitt med lotr er jo et megakomplement, for alt ved de filmene ser jeg på som vakkert hvertfall
  Og fine ord blir jeg aldri lei av! og det er de som holder meg oppe om dagen, selvom jeg er altfor dårlig til å ta det til meg.. men takk snille snille Siv, for dine gjør meg alltid glad!! :)) og jeg leser de alltid og setter veldig pris på de!
  (og ps gratulerer masse med dagen som var!! )

  SvarSlett
 45. Wow æ skjønna ikkje kordan du klart å læs den på så kort tid:o æ had brukt mange år sikkert, hahah

  SvarSlett
 46. wow, imponerende! Har lyst til å lese den og har begynt mange ganger, men det blir for tungt. I alle fall nå som Brage trenger så masse kos fra mamman sin ;-p

  SvarSlett