23.07.2011

Sykt, HELT sykt

Jeg trodde jeg skulle få en rolig og fredelig tur hjem fra Edinburgh i går; Men etter å ha sett ei bygning full av røyk på en nyhetskanal gjennom hele middagen, skjønnte vi at det var bilder fra hjemlandet. Tenk at noen skulle gjøre sånt i Norge, og at jeg skulle havne "midt oppi" det.Jeg har det fint, jeg. Trygt hjem kom vi oss uten alfor store problemer. Den eneste forskjellen fra vanlige reiser var en del mer bevæpnet politi utenfor flyplassen og et par ekstra passkontroller i natt. Og selvfølgelig haugevis med overskrifter. Sålangt 84 døde på Utøya. Ungdommer. Kommende politikere. Også de 7 voksne. Og alle som enda er savnet og skadde på sykehus. Tenk at en norsk person kunne gjøre noe sånt mot sine egne medmennesker! Også å kle seg ut i politiklær for å gå løs med en skyter på ei øy. Norge har akkurat mistet altfor mange unge. For ikke å glemme sprenginga i regjeringsbyggene. Rett og slett sykt. Vi bor tross alt i Norge! Men som Stoltenberg har sagt mange ganger i dag; Norge skal ikke bli terrorisert til taushet.

Dette ble ikke helt det "hei, jeg har kommet hjem"-innlegget som jeg hadde sett for meg. Dere fikk en brå overgang fra bilder-bilder-bilder til et... Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det. Fint er det iallfall å se at verdenen føler med oss; alt fra USA og land i Sør-Amerika og Asia, til de fleste landene i Europa. Selv om det ikke hjelper stort, så sender jeg varme tanker og kjærlighet til alle de som er berørt av uroen i hovedstaden.

Hva slags tanker gjør dere dere med hensyn til terroren i Oslo?

Siv
xxx

28 kommentarer:

 1. Det er helt forferdelig, jeg sitter med tårer i øynene og vet ikke hvordan jeg skal reagere. En der jeg bor var på Utøya og er fortsatt savnet... :'(

  SvarSlett
 2. Det er helt forferdelig og grusomt. Tenk at det har skjedd i lille Norge. Helt utrolig. Synes veldig synd på de som har opplevd dette. Må være ett helvete for dem.

  SvarSlett
 3. Det er helt grusomt, har ikke ord! Det at dette faktisk har skjedd i kjære, gode Norge er ufattelig. Bra skrevet! Uff, de bildene er ikke noe fint syn nei :(

  SvarSlett
 4. At noen kan gjøre noe så grusomt. Føler med de berørte!

  SvarSlett
 5. Var med min familie på hytta til en familievenn da det skjedd. vi hørte på radioen at noe hadde skjedd.Så vokste det,og så kom skytingen på utøya. Ufattelig trist og ubegripe at en kan gjøre noe slikt. Er i vantro og sjokk. Mest tenker på de stakkars familiene til de omkomne og de som er skadet/var på øya da det skjedd.
  Nesten uvirkelig...:(
  SV;Tusen takk Siv:)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke ord, det er helt forferdelig!

  SvarSlett
 7. Det er et forferdelig mareritt som har rammet hele landet :( Nå må vi være sterke og stå sammen for de etterlatte og for ofrene, ikke minst for det flotte landet vårt <3

  SvarSlett
 8. utrolig forferdelig og trist! tenk at 1 mann drepte 80-90 uskyldige mennesker :( gråter bare av tanken..

  SvarSlett
 9. eg har ikje ord eg heller. detta e heilt uvirkelig.

  / tusen tusen takk søte du ♥

  SvarSlett
 10. Ja, det der va sykt! Jeg gruer meg til listen over de omkommne, redd for at det er noen jeg kjenner!

  SvarSlett
 11. Jeg er så rystet av ondskapen til denne mannen, og så grepet av all kjærligheten til det norske folk, alle de vise ungdommene og den utrolige fattede statsministeren vår. Jeg er så stolt av hvordan flesteparten står sammen, hvordan folk takler dette, og hvor lite hat jeg føler rundt meg.
  Jeg gråter for de omkomne, for deres pårørende, for de overlevende, for deres pårørende, jeg gråter for de som ikke kjenner noen som direkte er involvert. Det er så vondt. Og så håper jeg så inderlig at alle savnede blir funnet.
  Å bo bare tre busstopp unna Regjeringskvartalet, å ha gått på skole i to gater nedenfor og å alltid gå gjennom dette området når jeg ikke busser og skal ned til sentrum, det er tungt, og jeg gruer meg til å gå ned dit igjen.
  Jeg både kjente og hørte smellet hjemme. Jeg trodde de sprengte i gaten utenfor, så kraftig var det faktisk. Jeg klarer ikke å begripe hvordan det må ha vært nede i kjernen.
  Dette er bare ubegripelig, så trist og så vondt.

  SvarSlett
 12. Synes det er fælt. Rett og slett. :/

  SvarSlett
 13. Forferdelig. Forjævlig.

  SvarSlett
 14. Det er rett og slett helt sykt! :/ At noen kan være så kald-hjerta og ikke ha følelser i det hele tatt.. Håper han må sitte inne på livstid(selvom det neppe skjer i det landet vi lever i), og at han aldri får se dagens lys igjen!

  SvarSlett
 15. det er helt forferdelig. kjenner ei som ble skutt i ryggen, og hun må ha hatt englevakt. tenk på alle nervene som ligger sammenkrøllet der.
  tror på en måte at det er 'bra' at det er en nordmann som har gjort det - da slipper vi alle de rasistiske utsagnene, selvom de kom lenge før noe var bekreftet.
  men at noen kan gjøre noe slikt, mot sitt eget hjemland, mot sin egen by - det er langt over min iq.

  SvarSlett
 16. Det er helt forferdelig <3 <3 :/ Ord strekker ikke til..

  SvarSlett
 17. Klarer ikke tenke på annet. Det er helt forferdelig det som har skjedd. Blir fakkeltog i morgen ser det ut til, og skal legge blomster ved domkirken. Ufattelig trist!

  SvarSlett
 18. Har fortsatt ikke ord :'(

  Sv; Hehe, kanskje det hadde vært en idè :p Synes ikke filmer fra 80-tallet er akkurat "eldre filmer", men det begynner vel å bli noen år siden alikevel :P

  SvarSlett
 19. Forferdelig. Og litt skummelt å skulle komme midt oppi kaoset. Men godt du kom deg trygt hjem :)

  Forresten, har lest innleggene dine fra Skottland. Herregud så nydeligt landskap. Tror virkelig jeg må ta turen tilbake til Skottland en gang, og sa skal jeg ikke bare se by, men også det flotte landskapet :D

  SvarSlett
 20. Jeg bare fatter ikke... Jeg forstår ikke....

  SvarSlett
 21. Helt forferdelig! også her i Norge da! Lille Norge, som alltid har vært et så trygt land. Tenker ikke på annet for tiden.

  SvarSlett
 22. Viktig at dere spør dere selv hva dere vil, hvordan dere vil leve, og huske på at dette skjer mange andre steder også. Men viktigst av alt, ikke vær redd for å leve.

  SvarSlett
 23. Det e heilt tragisk det som har skjedd! og heilt uvirkelig! Trudde det va nån som kødda, da de skreiv på face at det va gått a ei bomba i oslo.. men de gjor ikkje det.. selv om det da hadde vært en dåårlig spøk, så sku æ heller ønske det va det!

  æ å lotte satt lenge oppe om kvelden da, å leste nyheter, sjøll om ho sku opp tili for å fare på jobb..

  SvarSlett
 24. Det er så trist at noen kan gjøre noe sånt mot landet sitt, mot sitt eget folk.. Mot uskyldige mennesker! Helt ufattelig...

  Trygge lille Norge er plutselig ikke aå alt for trygg lenger! :(
  Veldig rart å tenke på!

  Glad dere kom dere forbi i god behold! :)

  SvarSlett