30.07.2011

Det er folka, ikke plassen

Jeg har gleda meg til å være ferdig med ungdomsskolen siden dag én. Barneskolen var fæl å forlate, men lærerne får ikke rett i at jeg vil savne ungdomsskolen også. Jeg har klaga på at det har gått sakte, men nå er jeg ferdig. Ferdig. Aldri mer ungdomsskole. Men folkene... De vil jeg savne!
Selvfølgelig, det er noen det er godt å få en pause fra. Man kan ikke være bestevenner med alle. Men de jeg faktisk ble bestevenner med, de vil jeg savne. Tenk, de seks personene jeg har kjent siden førsteklassen, og han ene siden sjette, og nå blir vi spredd for alle vinder. Jeg har noen skikkelig snåle drømmer for tida, der vi har reunions... Men kanskje var det bra vi ble delt på ungdomsskolen; Slik blir dette skillet ikke fullt så vanskelig å håndtere. Men rart blir det uansett. Tre år, og mange fine bånd har blitt knyttet. Facebook gjør det lettere å holde seg oppdatert, men det gjør også at man sjeldnere drar på fysisk besøk.


Jeg kommer til å savne Anita, som flytter ned til Oslo. Hun som jeg kunne snakke om alle slags dype temaer og som frivillig så på McFlyvideoer til langt utpå kvelden. Jeg kommer til å savne Martine som jeg har kjent siden barnehagen. Hun som alltid ble med på sporadiske ting som å gå en tur i marka eller svømme i havet. Sofie, som alltid har vært den kreative, helt siden barnehagen. Folk tror hun er så stille, men på de mange klubbkveldene har både Martine og jeg opplevd noe annet! Også Ingvild da, som jeg kverulerte så mye med før, men som sa mange fine ord de siste månedene da femmerne ikke ble seksere. Mona kan jeg for all del ikke glemme å nevne; hun som alltid har stilt opp for å være sprø sammen med meg, og som til og med lot seg invitere til Super City som McFlyfan. Jeg kommer også til å savne Lisbeth som er så fin og søt, og som plutselig har blitt så glad i å lese (vampyrbøker).


Jompa, som har orket å diskutert musikk og band og sånt med meg. Og den søte Jim, som alltid tar seg tid til folk rundt seg, og spesielt jentene. Han som alltid tar intiativ. Elise og Kristin, som er så flinke til å gi meg komlimenter når jeg synger og ikke brydd seg om jeg tok en trall eller to i gangen. Åh, det betyr så mye! Også Kine og Celina; jentene som jeg har kjent så lenge. De jeg var erterris med i begynnelsen av åttendeklassen. Jeg vil også savne Helle, som jeg var så utrolig god venn med i åttende og niende. Jeg ble mye bedre kjent med Mona, Margrethe og Nina på klasseturen, og det blir rart å være foruten Jørgen, Erlend, Vidar, Mikal og André. Resten av folket vil jeg komme til å se på bussen og sånt, selv om det ikke blir like ofte som før. Godt er det at jeg slipper å ta farvel med alle, selv om vi ikke vil gå i samme klasse fremover!

Hvordan var det/tror du det vil bli å forlate alle etter ungdomsskolen?

Siv

xxx

// Bildene er linket.

27 kommentarer:

 1. det blir kjempegodt å forlate ungdomsskolen, men jeg er enig med at det er folkene, dem kommer jeg til å savne mest :/

  SvarSlett
 2. I'll miss u to <3
  men du ska bære pelle dæ å besøke mæ på Sortland!

  SvarSlett
 3. Sv; Det tror jeg på, men hadde ikke de rette ingrediensene til det, og så sto den ferdige pakken i skuffen, sååå... :-)

  SvarSlett
 4. // Animal Biology. Det tok meg nesten eit år før eg besøkte slottet. Var du oppe på Wallace-monumentet?

  SvarSlett
 5. Jeg syntes det var deilig å slutte på grunnskola. Det var bare elsk-elsk-elsk! <3
  En forandring var noe jeg trengte, og det fikk jeg da jeg begynte på vgs.

  SvarSlett
 6. Huff, kommer til å bli ille. Skal begynne på vidregående når ferien er ferdig, og har egentlig ikke særlig lyst til det, pga vennene mine på ungdomsskolen. Får bare håpe jeg klarer å holde kontakten med noen av dem :-)

  SvarSlett
 7. Haha, kommentaren over var fra meg x)

  SvarSlett
 8. Har et år igjen, men gruer meg veldig til vi skal splittes etter ungdomsskolen, går i verdens beste klasse. Heldigvis er klassen vår en gjeng med "nerder" der nesten alle(inkludert meg) vil ta studiespesialisering, og siden det bare er en skole i nærheten som tilbyr det, så blir det ikke en alt for stor splittelse etter ungdomsskolen :)

  SvarSlett
 9. Når jeg tenker etter er det 7 år siden jeg gikk ut av ungdomskolen. Begynner visst å dra på årene. Husker jeg syntes det var greit å gå videre, jeg hadde gått på skole med det fleste i 9 år og fått noen gode venner. Likevel var det ikke rart å skulle begynne på ny skole. Heller ikke etter videregående, men nå når jeg er "voksen", ja nå var det skikkelig ille å flytte fra alle de herlige menneskene jeg har delt gleder, sorger, forelesninger og ikke minst hus med!

  SvarSlett
 10. Jeg husker det faktisk ganske godt. U.skolen var den beste og den verste tida i mitt liv på samme tid. Mye bra, mye ikke fult så bra.. Men venner fikk jeg. Venner for livet! Det er godt når det er sommer og man bare plutselig møter på gamle kjente. Da er alt som i går. Husk at dere alltid har hverandre og ta vare på minnene=) Nå starter et nytt kapittel! Lykke til du

  SvarSlett
 11. Blir nok veldig merkelig å forlate de du har gått sammen. Jeg likte heller ikke ungdomsskolen og var veldig glad for å begynne med nye og blanke ark på vgs.
  SV;hihi:) Ja, det må du vettu:P tihi. ellers så tar jeg en befalius formel på deg ! hehe. neida. Så stilig at du har samme neglelakk som meg da!tihi! Skal prøve den blåfargen snart!

  SvarSlett
 12. Gleder meg sykt, men tror jeg vil savne min snille kontakt lærer Mette, ^_^ Men ellers nei!, Noen folk vil jeg jo savne, men det er også noen jeg ikke kommer til å savne,

  SvarSlett
 13. SV: Huff 12 grader høres ikke godt ut. Du får ta turen til Oslo Siv. Her er det herlig <3

  SvarSlett
 14. Så koselig og fint skrevet innlegg! :) Det var trist å forlate grunnskolen, men samtidig spennende å skulle begynne på videregående. :D

  SvarSlett
 15. Høres ut som du har knyttet mange flotte vennskapsbånd, forhåpeligvis så er disse så sterke at dere klarer å forbli venner selv med mindre kontakt. Selv var det bare herlig å slutte ungdomskola for min del, men jeg hadde ikke mange gode venner der uansett...

  Sv/ Takk for det :)

  SvarSlett
 16. Jeg synes det var foferdelig å forlate ngdomsskolen, men ikke så illefrlate videregående. Videregående var på mange måter bedre enn ungdomsskolen, men det var mindre sosialt så man ble ikke så knyttet. Lykke til :)

  SvarSlett
 17. Det er kjempegodt å bli ferdig med den tiårige grunnskolen. Det som er trist er å slutte på VGS, for da har du fått deg nye venner eller blitt enda mer nærme de gamle og så blir dere spredd for alle vinder. Det er innmari trist og ikke minst kjempekjedelig!

  SvarSlett
 18. Jeg synes det var veldig trist å forlate alle etter ungdomsskolen:(

  SvarSlett
 19. Jeg var kjempeletta da jeg slutta på ungdomsskolen for over to år siden, men noen ganger kjenner jeg at jeg savner den litt, alt var litt enklere da.

  SvarSlett
 20. Det var veldig rart å forlate dei eg hadde gått på ungdomsskule med, men du kjem garrantert til å halde kontakten med dei som har vore viktigst for deg. Sånn er det alltid, etter ei stund oppdagar du kven du passar aller best med, og slike vennskap tek liksom aldri slutt :)

  SvarSlett
 21. Bra du kommer til å savne folka! Når det kommer til ungdommskolen så savner jeg ikke noe, verken lærere eller folk. Fæl tid:/

  SvarSlett
 22. Herlighet, det er ti år siden jeg sluttet på ungdomsskolen. Vi hadde nettopp gjenforening, og det var spesielt. Da jeg var 15-16 år var jeg lykkelig for at ungdomsskolen var over og GLEDET meg til å "bli kvitt" alt som hadde med den å gjøre. Videregående bød på nye venner, flere interessante fag og mer valgfrihet.

  Samtidig holdt jeg kontakt med alle dem som faktisk var viktige i livet mitt. Jeg henger fortsatt med bestevennene jeg hadde på barne- og ungdomsskolen. Bonusen er at jeg fikk enda flere gode venner gjennom vgs og tiden på universitetet. :)

  Jeg tror det går bra med deg, jeg. Det er alltid rart og trist med forandring, men det er også nødvendig. Lykke til som videregåendeelev! :D

  SvarSlett
 23. å forlate ungdomsskolen var 0 problem. mislikte både alle i klassen og alle lærerne. Så bare positivt å bli ferdig der for min del! haha

  SvarSlett
 24. Jeg husker jeg savnet vennene mine veldig mye etter ungdomsskolen. De fleste vennene mine har jeg bare hatt siden ungdomsskolen. Dessverre mistet jeg de tre venninnene jeg hadde på barneskolen. Men på ungdomsskolen møtte jeg nye og fine mennesker. Har kontakt med dem enda. Om to av dem bor i hjemkommunen min, to i drammen, en studerer på Lillehammer og en bor i utlandet. de to sist nevnte har jeg dessverre ikke så god kontakt med lengre. Men de ekte vennene består er det ikke det man sier:)

  SvarSlett
 25. Trudde det sku bi masse meir ille enn det det blei egentlig. trudde æ sku komme til å savne alle, men for å være helt ærlig, så e det bare enkelte æ savne. sånn egentli.
  men har vell masse å gjøre me at klassen på vgs også e blitt så sammensveisa - bare etter kort tid. vi alle har det fint ilag liksom :) æ må sei som Lotte bruke å gjøre; "Vi har ingen _klikka_ her på videregående. Det hadde vi på ungdomsskolen." haha :D

  SvarSlett
 26. Awww, det var så trist... :( Alt for trist!
  Og det som er enda mer trist nå, er at det er nesten ingen av oss som har kontakt lenger..
  Tror det kanskje bare er to eller tre som bumper inn i hverandre ett par ganger fordi de går på samme skole, men that's it liksom..

  Det er vel ikke så mye annet å gjøre enn å tenke positivt, å prøve å holde kontakten! Og ta vare på minnene!
  Grunnskolen er vel bare sånn.. Slutten på et kapittel, og VGS starten på et nytt! :)

  SvarSlett