21.01.2010

Asylsøkere

Idag hadde vi et par damer på besøk på skolen.
De fortalte om vårt nye asylmottak.

Jeg håper (og tror) at de andre ble litt mer positiv til asylsøkere her i lokalmiljøet.
Jeg vet mange var både rasistisk og fordomsfulle.
Ble helt sjokka jeg, da jeg hørte alt mennesker på min egen alder hadde å si om folk de aldri har møtt.
"HUH?" sier nå jeg!

Ei av venninnene mine og jeg fikk telefonummeret til mottaket, og har bestemt oss for å besøke dem en dag!

Venninna som kom hjem fra syden og var den mest fargerike,
mens jeg alltid har vært den hviteste = fargekontrast!
MEN; vi kunne være venner selv om hun var brun, og ikke jeg.

Hva mener du om asylsøkere? (uansett hudfarge)
Er du fordomsfull?

Siv
xxx

8 kommentarer:

 1. - Har ikke noen imot dem eller noe, en jeg hater dem ikke eller, dem er jo vanlige folk dem også.
  - Hva betyr det ? x''D

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri kommet så nært innpå noen asylsøkere, men det betyr ikke at jeg ikke liker dem.. Vi kommer fra forskjellige kulturer, men det betyr jo bare at vi har mer å dele med hverandre. :)

  Flott at du er så engasjert! Får vi vite hvordan det var å besøke dem? :)

  Tusen takk for gode ord, ja, det var gøy å komme inn, så har jeg et sikkert alternativ [=

  Jeg sov altfor godt! Det har skjedd to morgener på rad nå at jeg våkner litt før syv istedet for litt over seks. Skjønner ikke hva som går av iPhone'n for tiden, for jeg har vanskelig for å se for meg at jeg iløpet av de minuttene strekte meg ut av senga for å draaa knappen til side for å skru av alarmen... Jaja. ;)

  Ja, det er lurt å bli gammel nok til å tjene penger fast før man blir fadder - ellers utgjør det kanskje litt for mye i måneden.

  Kleeeeem.

  SvarSlett
 3. Så fint at du er positivt innstilt til asylmottaket. Det burde virkelig være flere som deg. Jeg er ikke rasistisk, og jeg får vondt inni meg når jeg hører på rasistiske utsagn fra andre.

  Hoho, dæven det der var fargekontrast! Heldig hun som har vært i syden da.

  SvarSlett
 4. Jeg kan veldig lite om asylmottaket, så føler ikke for å uttrykke meg om det =P haha, trodde det var en utlendings hånd du holdt jeg x)

  SvarSlett
 5. Jeg er enig med deg, blir helt sjokkert over hvordan noen sitter og prater om personer de aldri har møtt engang! Det er så altfor mye fordommer i det landet her, blir motivert av og se at andre enn meg faktisk opplever og ser det samme :) Syntes det var utrolig bra gjort av dere og planlegge en tur innom der, håper det blir vellykket!

  Og takk for alle kommentarene jeg har fått søte deg, blir så utrolig glad for det! :)

  Svar: Kult om man kan gjøre det på tunikaer og lignende også, men det er jo egentlig logisk når jeg tenker meg om! :) Lykke til med letingen da, haha ^^
  + Glad du likte tipset, håper det funker for deg! :D
  + Tusen takk! Åja, så kjedelig x) Nå var jeg nesten fast bestemt på å få tak i den klokka der (haha), også var den fra utlandet! Jaja, du er heldig som fikk den du da hvert fall :D Den var utrolig fin ^^
  + Haha, husker du om det funket da, å skylle med kaldt vann til slutt? Er jo ikke alltid superdeilig når alt det kalde vannet kommer, så skjønner deg godt jeg :) Men det blir vel litt vanesak kanskje!

  SvarSlett
 6. sv; aaaaww, du er så søt Siv, i like måte! hadde vært kjempekoselig å møtt deg også! :D:D håper du får ei kjempeflott helg. og siv; du skal vite jeg setter helt utrolig prispå at du er innom bloggen min!!

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke noe i mot asylsøkere og andre utlendinger vi har i Norge så lenge de tilpasser seg norske lover og regler. ;D

  jeg tror jeg er litt fordomsfull, det er ikke meningen å være sånn men liksom f.eks. hvis jeg går aleine hjem om kvelden og det kommer en gjeng med utenlandske gutter mot meg så blir jeg mer redd enn om det hadde hvert noen norske.

  SvarSlett