16.11.2014

En svipptur til Canada

25.- 29. oktober var jeg i Toronto, Canada. Turen hadde jeg på en måte visst om siden i fjor høst, men det var ikke før nå i september det ble bestemt at jeg skulle dra. Jeg dro i samarbeid med min gamle vgs, og arrangementet jeg deltok på, var Transatlantic Science Week - et samarbeid mellom Norge, Canada og USA. I videoen får dere blant annet se litt av byen og Niagara Falls, også prøver jeg å forklare jobben min i løpet av de to dagene konferansen varte.Jeg ante ikke at jeg skulle ha noen rolle å spille på konferansen før jeg dro hjemmefra, og det var ganske nervepirrende å være en del av Royal Norwegian Embassy Staff. Det fikk oss derimot til å føle oss mer som en del av arrangementet, og vi snakka både med rektorer ved norske universiteter (host, NTNUs blant annet), utdanningsminister Røe-Isaksen og forskere fra alle tre land. Spennende samtaler ble det!

Jeg glemte jo selvsagt å filme mye, og en av disse siste tingene, er at under business-delen av Toronto, så har de slått ut veggene i kjellerne på de høye kontor-blokkene. I stedet har de en egen undergrunnsby, med butikker og veldig mange food courts. Det er så svært, at man visstnok kan vandre rundt der nede i et helt år, og enda oppdage nye plasser. Gatene der nede ser litt ut som vanlige gater, men med fliser på gulvet og tak over hodet. De stenger tidligere en shoppingcenter, men jeg fikk kjøpt meg et par nye Asics-sko og ei yogamatte. Dessuten brukte jeg ganske mye penger på sjokolade. Hehe.

Det siste jeg opplevde før jeg forlot den Canadiske grensa var dessverre litt kjip. På flyplassen tok de selfiestanga mi, enda jeg hadde hatt den med i bagasjen hele veien fra Norge. Fordi de har en intern regel om at sånt ikke er lov til å ta med seg på flyet. Halloooo. Hvordan er det meninga at man skal vite at sånt ikke er lovlig på flyet, når den ikke går innunder noen av kategoriene over ulovlige gjenstander? Jeg måtte betale for å få den sendt i posten, da, så fikk den tilbake. (Men da jeg fikk pakken i posten, sto det på den at den var verdt 600 NOK lol, jeg betalte maks 100 for den på ebay! Jeje)

7 kommentarer:

 1. finfin video! Likte særlig den delen med bare stemmen din, og filmen av flyet. Skikkelig morsomt. Tenkt å ta en svipptur til Canada, haha - er ikke sånt jeg har hatt muligheten til før. Og det er da absolutt veldig forståelig at du trengte litt søvn der et sted ;) Kjipt med selfiestanga, men bra du får den tilbake da!

  SvarSlett
 2. Det så ut som en spennende og lærerrik tur! Vloggene dine er alltid så bra, Siv! :) Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Canada og nå fikk jeg bare enda mer lyst :)

  SvarSlett
 3. wow, så utrolig kult! liker veldig godt videoene dine.

  SvarSlett
 4. Haha artig med ny verdivurding :P Du er så fliiiiink Siv! Alltid på farta og i gang med noe smart :P Likte rocka Siv også, med sidecut og mørk øyenskygge!!

  SvarSlett
 5. Du gjør så mye spennende Siv! Du er en herlig jente!...
  NEI, kjedelig at de tok selfie stangen!

  SvarSlett
 6. SÅ GØY! Eg likar så godt videoane dine siv! Og du er flink og tøff og slikt! som reiser så langt og gjer spennande ting:)

  SvarSlett
 7. Så kult da! :D Det hørtes veldig spennende ut. Synd med selfiestanga. Veldig merkelig at den ikke skulle være lov å ta ombord på flyet O_o

  SvarSlett