16.06.2014

Northern wildlife

Denne helga hadde lokallaget vårt i Natur og Ungdom seminar på øya. Og deeeet var kult, ass! Vi fikk besøk av to boys fra Hedmark, ei knærte fra Harstad, en staut kar fra Tromsø, i tillegg til lederen i Folkeaksjonen. Til sammen har vi vært rundt tyve ungdommer her for å lære om hav, fisk, fugl og kvoter og sånt. Lørdag var vi på Sea Safari; for en opplevelse! Det er det beste jeg har vært med på på lenge.



På denne lokalt verna fugleøya, hekker det omtrent 80 000 lundefugl!! De fløy rundt oss og kunne se ut som en myggsverm i det 'dårlige' været. Også annen fugl finnes (skarv, lomvi, havørn), men det er lundefuglen som er turistfuglen, som er mest aktiv og det finnes flest av. Hele opplevelsen, på rib, med kule folk og fantastisk wildlife, var bare helt ekstatisk.



På søndag var vi på hvalsafari. Vi var alle ganske trøtte etter ei helg med lite søvn, men vi fikk sett spermhval (og sovet litt) så da var alle fornøyde!



Vi hadde en liten aksjon om økologisk mat (se najs, kort video om sånt her). Sprøytemidler er ikke bra for planteliv, økosystem eller miljøet. Og det er ikke akkurat så digg for kroppen heller. Økologisk er kult!



Vi lærte også om fornybart, folkeaksjonen, kvotesystem og økosystem, også besøkte vi et fiskemottak, der vi blant annet så masse nedsalta fisk.



Men mest av alt var det ei koselig helg med sykt kule folk. Vi spiste masse god mat (uten palmeolje, og mye økologisk, hehe) og spilte kul musikk. Det var lange og lyse netter! Ja, også satt jeg brannvakt for første gang i mitt liv. Ikke så lenge da, vi fordelte natta med tre timer hver, og jeg liker jo de lange morgentimer. Man har liksom verden for seg selv ei stund!

5 kommentarer:

  1. Åååh, kos!! :D Jeg vil også på hvalsafari! :D

    SvarSlett
  2. Det hørtes veldig morsomt og lærerrikt ut! Og så heldig dere var som fikk se hvaaal! Har aldri sett hval før, men planlegger å reise nordover neste år for å dra på hvalsafari. Hvaler er så kule :D

    SvarSlett
  3. Så spennende! Er så gøy at du er så sinnsykt aktiv og engasjert - burde vært flere sånne sjeler der ute....

    sv/

    Ntaw, tusen takk, søte deg <3 Likemåde!!!! Vi skal få det SÅ bra på Træna :D :D

    SvarSlett
  4. Spennende! :-) Du er med på så mye kult du! :-) sprøytemidler og slikt er ikke noe bra nei, og når det snør i juni på østlandet, kjenner jeg at jeg blir bekymra for at vi er for sene med denne globale oppvarmingen og alt... Noe er jo helt klart blitt forstyrra med! Så jeg krysser fingrene for at vi ikke er for sene, og klarer å redde jordkloden vår før det er for sent, og det at det er blitt så belyst alt, og at mange er mye mer bevisst på forbruk og avfall, tror jeg vi er på rett vei :-) Ikke at det egentlig hadde så mye med sprøytemidler å gjøre, men jeg blir engasjert på et dypere plan av sånne små triggere, høhøh :-P

    SvarSlett