04.01.2013

Å bli voksen

18 år. Voksen? Iallfall rettslig. Fra i dag av! Vel har jeg alltid tenkt litt lengre enn mange, men å ta meg selv høytydelig, det kommer jeg sannsynligvis aldri til å gjøre, selv om jeg nå visstnok skal være så 'voksen'. Det å ha selvironi er noe av det mest modne en person kan ha, synes jeg. Å bli voksen er å tørre å gå sin egen vei, strak motsatt enn det alle andre gjør; Om det er det en føler er rett.Å feire bursdag har jeg ikke klart å la være, enda jeg sa til pappa da jeg ble 10 at: "Pappa, om jeg bare får feire stort i år, så skal jeg ikke feire mer." I år tenkte jeg at jeg kunne la folk drikke alkohol uten at jeg skulle stoppe det. Litt mainstream. Være 'vanlig'. Gjøre som de 'kule'. Men det er bare ikke meg. Jeg drikker ikke, selv om jeg fra i går til i dag har blitt voksen. Selv om man som 18 lovlig kan drikke alkohol, betyr ikke det at man , og det betyr iallfall ikke at jeg må feire med fyllefest bare fordi jeg vil dele dagen med dem jeg er glad i! Det er ikke sånn at meninger eller smak endrer seg over natta. Selv om man på papiret har blitt voksen.

final

Å bli voksen er å, steg for steg, bli mer uavhengig. At man lærer seg å ta sine egne valg og stå for dem etterpå. Foreldre vil, om man er heldig, være der enda noen år, og de vil hjelpe på veien. Men en person kan ikke klenge på foreldrene sine hele livet. Å bli voksen er å ta standpunkt. Man trenger ikke å ha ei mening om alt, men de meningene man har, må man i blant ha klart for seg. Disse meningene blir til på veien, og når man blir voksen, vet man at det ikke gjør så mye at ikke alt er helt klart i øyeblikket; for alt forandrer seg med tida.

Å bli voksen er å lære seg selv nytt. Man lærer at man ikke trenger like alle eller gjøre alle like fornøyd hele tida; å være omsorgsfull betyr ikke at man skal glemme seg selv. Hvert år og hver dag blir vi alle eldre, men det er ikke alle som blir voksen. Jeg kommer til å være ansvarsfull, som jeg har vært store deler av livet (til alderens visse grenser), men jeg skal ikke bli en av de kjedelige, seriøse, mainstream og tørre voksne uten fantasi!

53 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med dagen Siv! Håper du får en helt utrolig fin dag(: Voksen eller ikke! Nå er det i alle fall du, og bare du, som har ansvaret for DEG!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen, Siv! Kos deg!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med dagen:) Jeg synes det var veldig merkelig da jeg var 18. Jeg har egentlig aldri følt meg ordentlig voksen selv om alderen tilsier det he he:P Jeg er heller ikke noe glad i alkohol og jeg blir 24 i august. Det hender jeg tar en cider en sjelden gang,men det går veldig lenge mellom hver gang. Sist gang tror jeg er over ett halvt år siden he he:P

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med dine 18 år! Shit, det betyr at lillebror også blir 18 i år, de hadde visst rett, tiden går jammen fortere når man blir eldre.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med dagen din - fant deg gjennom Frodith :) Og tok deg like godt med i dagens innlegg :)
  Til den alkoholbemerkningen din - jeg liker ikke alkoholsmaken, hverken i drikker, sjokolade eller annet. Nå har jeg rukket å bli 44. Har levd godt som klinkende edru :)

  SvarSlett
 6. Gratulera med dajen! Du er god <3

  SvarSlett
 7. Gratulerer med dagen fine du! Håper dagen blir kjempefin! :) Klem!

  SvarSlett
 8. HIPP HIPP HURRA!! :D Gratulerer så masse med dagen, fine, flotte, søte, flinke Siv! <3 Håper du får en awesome dag, kos deg masse! :)

  SvarSlett
 9. Sånn, nå kommer jeg inn til DEG for å GRATULERE også :-) Du er så flott at du fortjente et innlegg, og jaggu meg fikk du ikke et hos mimmimor også :-) Ha en flott dag!!

  SvarSlett
 10. gratulere så masse me 18 års dagen, Siv :)håpe dagen bli akkurat som du ønske :)

  SvarSlett
 11. Hæppi bursdag! Snubla innom bloggen din via Frodith og Mimmimor... Og ville bare ønske deg alt godt på dagen din! ^_^

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen, fine du! Håper du får en super dag, og et supert år :)

  SvarSlett
 13. Gratulerer så masse med dagen Siv, og gratulerer som myndig! :D En stor dag ;-) Fine gaver du har fått da, og spesielt lappen! Kjekt når foreldre hjelper til :-) Altfor mange gleder seg til å bli 18 for å kunne kjøpe seg drikke, og da er det et friskt pust i bakken, at du ikke gjør det! For det er jo ikke deg! Jeg var ikke på byen før jeg var nesten 19, og jeg gikk heller ikke på polet på 18årsdagen min, selv om jeg drikker fra tid til annen :-P Jeg husker jeg var på skolen den dagen, og rett etter skolen sprang jeg ned til banken, for å ordne meg "voksen-visa" :-P Tror ikke jeg rakk å få det før jeg dro til London to dager etter, men jeg fikk låne pappa sitt visakort, så da funket det alikavel ;-) Håper du får en kjempefin dag <3

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye med dagen, Siv! : D Flott at du tar et så tydelig standpunkt når det gjelder alkohol.

  Jeg foretrekker å drikke akkurat nok til at praten går lettere i sosiale lag. Jeg har alltid noe å si og er veldig nysgjerrig, men ofte jeg holder jeg igjen fordi jeg er sjenert. To øl gjør susen, trenger ikke mer enn det.

  SvarSlett
 15. Gratulerer så mye med dagen (igjen), Siv! Håper at du har en nydelig dag sammen med de du er glad i. Jeg husker så godt da jeg selv ble 18 - den følelsen av å bli voksen kommer egentlig ikke over natta - mer etterhvert, når man blir mer vant til tanken. I forhold til alkohol er jeg egentlig på akkurat samme side som deg; jeg har egentlig aldri en gang smakt alkohol, og har heller ingen interesse av det. Tror det er ganske sunt, jeg. :) Og det inngår jo i det å stå for egne standpunkt, også. Ha en flott dag, Siv! Det fortjener du :)

  SvarSlett
 16. HURRA FOR SIV! :D
  Håper nok en gang at dagen blir überfantastisk og at voksenlivet blir som forventet - helst litt bedre ;)

  Når jeg fylte 18 var det egentlig akkurat som alle de andre bursdagene.. Tror jeg ble litt skuffet over at følelsen av "frihet" ikke føltes bedre. Men med noen bursdagsgratulasjoner så endret det jo seg fort! ;)

  I mine øyne har du vært veldig voksen, egentlig helt siden jeg ble kjent med deg! Alder betyr jo ingenting med mindre du er en ost vetdu!

  Fortsett å stå på ditt, bruk den nye friheten din fornuftig - og også litt på gøy!
  Kos deg videre i dag! <3

  SvarSlett
 17. Gratulerer med dagen som var:D Dette er er veldig bra skrevet, og jeg kunne ikke vært mer enig. Det er bra å unngå alkohol, man blir som regel dårlig av det, og selv om jeg drikker, så modererer jeg det. Du må selvfølgelig være den du er komfortabel med å være, det er kjedelig med folk som ikke har selvironi :D

  SvarSlett
 18. Gratulerer så mye med dagen Siv :D Likte veldig godt det du skrev om å bli voksen, veldig enig. Og å unngå alkohol selv om man er voksen nok til å drikke det er bare bra, man får som regel ikke noe bra ut av det uansett selv om man bruker det som en moro-ting til fest :P Det er like greit å la det være synes nå jeg.

  SvarSlett
 19. Gratulerer med dagen! Det virker som du er veldig fornuftig og vet hva du vil :) Kjempebra skrevet!

  SvarSlett
 20. Gratulerer med dagen fineste Siv! :) Hipp hurra! :D

  SvarSlett
 21. Fornuftig og fin innstilling til det å trå over i de voksnes rekker. Gratulerer så mye med dagen din!

  SvarSlett
 22. Gratulerer med dagen! :)

  SvarSlett
 23. Gratulere så mye med dagen Siv:D Er stort å bli 18 år!:) <3

  SvarSlett
 24. Igjen, gratulere så masse med dagen din! Æ digge det at du alltid har vært en person med egne meininge og herlig fantasi, og æ veit at du e en av de personan som alltid kjæm tell å stå på sitt og tenke sjøllstendig uansett kor mange andre som synsa og meina nåkka anna :)
  Gla i dæ vennen min, vi ses snart <3

  SvarSlett
 25. Gratulerer med dagen! Håper du får en kjempefin dag!

  SvarSlett
 26. Gratulerer såååå mye med dagen! <3 Det er en fin følelse å bli atten! Syns det er så fint at du klarer å tenke selv, for det er det jammen ikke alle som gjør. Jeg håper dagen din har vært og fortsetter å være helt fantastisk, så håper jeg du får en superduper feiring :D

  SvarSlett
 27. Gratulerer så mye med dagen og du fortjener å feire stort :D Kos deg i dag og ha en super dag ^^'

  Som om du blir kjedelig som voksen, haha! Hadde jeg aldri sett for meg heller ;D

  SvarSlett
 28. gratulerer så mye med dagen!! :D håper du har hatt en super fin dag med mange fine opplevelser! Tenk, nå er det ikke lenge igjen så er vi begge voksne! Bra måte å møte voksenlivet på! Vi skal nok klare oss^^

  SvarSlett
 29. Gratulerer så masse med dagen Siv! Håper du har en finfin feiring og selvfølgelig trenger en ikke drikke seg selv om man er blitt 18 år ;-)
  Jeg tror du blir en bra voksen!

  SvarSlett
 30. Hurra for deg som fyller ditt år! :D Åh, jeg er ikke redd for at du blir en kjedelig, tørr voksen! Du kommer til å være sprudlende og full av meninger til dagen du dør :) Og så godt å endelige vite at noen andre ikke drikker! Det er jo litt sånn "ååh? hvorfor ikke?" (jeg får iallefall den ofte), men ærlig talt.. "hvorfor?".

  SvarSlett
 31. Gratulerer så mye med dagen vakre deg! :)
  Du bruker kloke ord og er veldig mye mer fornuftig enn jeg var når jeg var 18! :) Syns det er veldig positivt at du ikke begynner å drikke bare for du nå har lov.. Alkohol er for meg ikke veldig viktig, men må innrømme jeg liker smaken av hvitvin (enkelte typer) og syns en strawberry daquiri på sommeren er digg! :) Men har aldri vært den personen som drikker alkohol for å kose meg om kveldene. Da takker jeg heller ja til vann eller brus! )
  Håper du har hatt en flott bursdag!

  SvarSlett
 32. Gratulerer så mye med dagen, Siv :-) Ha en fin 18årsdagen :-)
  Du er jammen meg en fornuftig og kommer med mange kloke ord på din dag (:

  SvarSlett
 33. GRATULERER MED DAGEN FINESTE SIV!
  Åh husker da jeg ble 18, det mest spennende var at da kunne jeg stemme og bruke min stemme i valg og det er stas! Haha. Jeg drakk ikke så mye på min 18 års dag, men var egentlig første gang jeg drakk. Holdt meg borte fra alkohol til jeg var 18... men ærlig er jeg aldri vært den som drikker vanvittig masse. Har hatt mine fyllekuler og lært av det!
  Håper du får en fantastisk feiring av 18 års dagen din og velkommen til de voksnes rekker, aldersmessig.. Vær like barnslig som du vil være..jeg blir 27 i år og jeg sverger til å være barn så lenge jeg kan..tror jeg lider litt av "Petter Pan" syndromet.

  SvarSlett
 34. Gratulerer med den store dagen!! :)

  SvarSlett
 35. Flott, hold barne-/ungdommen i deg :D Folk som bare blir kjedeligere med årene kun for å "leke" voksne, er såååå kjedelig! Folk som takler å ikke være selvhøytidelige hele veien, er de beste :)
  Gratulerer massemasse med dagen, Siv! Håper den har vært fantastisk :D

  SvarSlett
 36. Gratulere så mykje med dagen, håpar du har hatt ein fin dag saman med dei du er glad i :)

  Du er kul

  SvarSlett
 37. Gratulerer så mye med dagen din <3 Håper du har hatt en finfin dag, vakre deg! Jeg på min side sliter med a jeg er litt "for lite voksen", jeg - i forhold til alderen min... Jeg elsker rosa, hører ennå på fjortismusikk og muffinser og andre søte ting gjør meg glad:-p Jeg tror dog at man ikke blir helt voksen uten at man har et godt forhold til "det indre barnet" sitt, ehe:-p (Jeg prøver hvertfall å overbevise meg selv om nettopp det...)

  Men du? 18 er en stor dag, da! Har allerede skrevet at jeg håper du hadde en fin dag, men jeg håper virkelig at du har kosa deg stort sammen med nære og kjære! Og lykke til med lappen fremover. Jeg heier på deg!

  STOR bursdagsklem fra meg <3

  SvarSlett
 38. Hurra for deg som fyller ditt år! :D Håper du fikk en strålende dag! Liker alt du skrev her, du har mange kloke og bra tanker, fortsett med det!

  SvarSlett
 39. SV;Jupp,det har jeg Siv=) Har den beste praksisplassen!:) Er bare 15 min gange fra der jeg bor:D Skal kose meg videre på praksis!

  SvarSlett
 40. SV: Tusen takk for mange fine kommentarer(: Det så hyggelig å få små ord fra deg(:

  SvarSlett
 41. Hurra for den store flotte finingen!! Man feirer som man vil, eller har samvittighet til:P Håper du gjorde dagen til det du ville, for den er jo trossalt din=) Jeg husker 18-årsdagen min. Feira med ei i klassen som hadde på samme dag og som hadde ganske likt navn som meg. koselig.

  SvarSlett
 42. Ai ai - en dag for sent.

  GRATULERER SÅ MYE MED 18ÅRSDAGEN SIV!!!! Jeg håper du fikk en fin dag - og at den nye tilværelsen møter deg godt :) - etter dine egne ønsker og behov, ikke andres forventninger.

  SvarSlett
 43. gratulerer kjempe masse med dagen på etterskudd - fineflotteSiv!!
  Jeg syns det er bra at du tør å være deg selv, stå i mot alkohol og ikke ta deg selv høytidlig. Jeg har selv masse selv ironi og gjør egentlig som det faller meg inn uten å tenke hva alt og alle måtte mene om meg, men jeg har nok en liten svakhet for alkohol, baileys in my heart <3 hehe:)

  Vil i samme slengen ønske deg et riktig godt nyttår, gleder meg masse til å følge deg videre:)

  SvarSlett
 44. Jeg digger deg! Lykke til i et nytt "kapittel" av livet, jeg kommer snart etter selv :) Og likte innlegget om din "egentlige identitet" :)

  SvarSlett
 45. Jeg er på etterskudd ser jeg, så: GRATULERER MASSE MED 18-ÅRSDAGEN! HURRAAA!
  Siden jeg selv er voksen, og med barn eldre enn deg, så vil jeg bare si en ting om det å bli voksen: aldri bli så voksen at du mister barnet i deg. Men den balansen har du nok hatt hele tida, virker som du er voksen når det kreves, og det er jo egentlig det som er å være voksen.
  Grattis! :-)

  SvarSlett
 46. Gratulerer så mye med dagen som har vært! håper du hadde en strålende dag :)

  SvarSlett
 47. Gratulerer så mye med dagen som var!!! :D :D

  SvarSlett
 48. Gratulerer så mye med dagen på etterskudd! :D Håper du hadde en fin feiring og at du har hatt noen supre første par dager som attenåring! Nå kommer vel oppkjøringa snart tipper jeg, så masse lykke til med den også når det skjer! :D

  SvarSlett
 49. gratulerer med vell overstått :D håper du hadde en fin dag, med mye gøy oppmerksomhet! Det fortjente du vertfall ;)

  SvarSlett
 50. Er noen dager på etterskkudd jeg likesågodt. Sen i oppfattelsen og alt det der :p Vil ønske deg så superdupermasse tillykke med dagen, you little shiny one. Du virker som ei helt nydelig og sprudlende jente som folk er heldige som får kjenne. Jeg kjenner deg "bare" gjennom bloggen, men det er neimen ikke bare bare det. Vi er jo her så ofte og vi får dele så mye med hverandre. Håper og tror at du vil make a difference for andre med ditt liv <3 Det har jeg bare feelingen på :)

  SvarSlett
 51. Ahh, gratulerer så mye med dagen myndige deg :D

  SvarSlett
 52. Gratulerer med dagen som var!!:)) Ja nå er du voksen, og velger hva du vil gjøre med "voksendommen" som du selv vil:)

  SvarSlett
 53. GRATULERER MED DAGEN (som var for en liten evighet siden, men uansett da!) HURRA!

  SvarSlett